Image default
Amenajari Exterioare

Cum ingrijim plantele de apartament

Ceea ce este important de retinut este ca nu trebuie sa asteptati ca planta sa dea semne ca duce lipsa de fertilizare, ca se imbolnaveste sau, mai rau, sa se usuce de tot. Trebuie sa urmariti din timp cum se comporta si sa intrebati sau sa cititi despre conditiile de intretinere ale fiecareia pentru a le acorda ingrijirea necesara.

In general, florile de ghiveci au nevoie de acid fosforic, azot si de potasiu. De asemenea, cer si o doza mica de calciu, magneziu si fier. Plantele verzi au nevoie de mai mult azot, in timp ce cele care fac flori cer mai mul fosfor.

Verificati pe pungile de ingrasamant din florarii care sunt concentratiile acestor compusi si administrati-I corect si aproape intotdeauna diluati. Nu cresteti doza peste cea recomandata pentru ca puteti obtine efectul negativ sis a va ucideti plantele.

Retineti ca plantele care stau in lumina consuma mai mult fertilizator decat cele care stau in locuri mai intunecate. Folositi ingrasamintele pentru plante de interior in orice anotimp, dar reduceti doza in timpul iernii. 

Articole similare

Scaune de birou care “fac toti banii”

Elena Virlan

Hamacul- un accesoriu de nelipsit din gradina

Catalina Coca

Ce plante rezista afara pe timp de iarna?

ing. horticol Alex Ivascu

Lasă un comentariu