Image default
Amenajare gradina Amenajari Exterioare

Cum ingrijim corect orhideele

Orhideele trebuiesc tinute intr-o zona in care sa aiba multa lumina dar nu in bataia directa a razelor de soare si nu in curent. Udarea lor se face o data la 5-7 zile in functie de anotimp si de caldura din casa, cel mai recomandat prin imbaiere, adica se scufunda vasul in apa timp de 5 minute, apoi se lasa sa se scurga bine surplusul de apa si se pune din nou in vasul decorativ. Apa cu care udam orhideele trebuie sa fie apa dedurizata, orhideelor nu le place apa de la robinet.

Un alt aspect de care trebuie sa tinem cont este faptul ca orhideele trebuiesc transplantate o data la 2 ani, obligatoriu in pamant de orhidee – in natura orhideele tropicale cresc adesea pe radacinile aeriene ale copacilor si de aceea nu li se potriveste un pamant de flori universal.

Transplantarea orhideelor se realizeaza astfel: pentru a desprinde radacinile de pe marginea vasului, framantati usor intre maini ghiveciul de plastic, apoi scoateti planta din vas si cu mare grija eliberati-i complet radacinile de substrat. Radacinile uscate si putrezite trebuiesc indepartate prin taiere. Noul ghiveci de plastic in care se va transplanta orhideea trebuie sa fie atat de mare incat 2 noi puieti sa aiba loc. Apoi se umple partea de jos a vasului cu pamant de orhidee COMPO SANA, se pune planta in ghiveci si completati vasul cu pamant, avand grija ca pamantul sa patrunda si printre radacini – daca este necesar puteti sa scuturati putin vasul.

Orhideele nu se transplanteaza niciodata cand sunt inflorite si nu se fertilizeaza timp de 1 luna dupa transplantare.

Fertilizarea orhideelor se poate realiza cu mai multe produse, primul pe care il recomandam este fertilizator lichid pentru orhidee, cu care se fertilizeaza in perioada martie-octombrie 1 data pe saptamana iar in perioada noiembrie-februarie 1 data la 2 saptamani.

Mai comod, puteti fertiliza orhideele folosind fertilizator betisoare pentru orhidee (http://www.amenajarigradinibucuresti.ro/ingrasamant-flori/56-ingrasamant-betisoare-pentru-orhidee-20-bucati.html) – care contine toti nutrientii de baza si microelementele necesare dezvoltarii si infloririi si are efect indelungat de pana la 3 luni.

Frunzele orhideelor au si ele nevoie de ingrijire speciala deoarece au nevoie de umiditate crescuta si pentru acest lucru folosim luciu de frunze pentru orhidee cu efect puternic de umezire si efect de respingere a prafului de pe frunze. Fruzele pot fi stropite tot timpul anului, 1 data pe saptamana.

Praful de pe frunze blocheaza asimilarea substantelor nutritive si planta isi pierde vitaliatatea si stralucirea, de aceea partea superioara a frunzelor trebuie curatata regulat cu servetele COMPO, inainte de a folosi luciul de frunze, pentru a asigura o mai buna absorbtie a acestuia.

Cu ajutorul servetelelor COMPO, praful si petele de apa/calcar se indeparteaza rapid si usor si confera un luciu natural si sanatos frunzelor.

Pentru a stimula inflorirea, orhideele trebuiesc pastrate un timp intr-un loc mai racoros si mai uscat iar udarea trebuie redusa complet in aceasta perioada.

Articole similare

18 idei ingenioase de iluminare a gradinii

Elena Virlan

25 de bucatarii captivante decorate de Craciun

Elena Virlan

VIDEO. Cel de-al doilea castigator al concursului Casa Mea si Ideal Standard

casamea.ro

Lasă un comentariu