Image default
Home

Cum iei dimensiunile perdelelor si draperiilor?

Astfel, pentru camerele mai putin inalte sunt recomandate perdelele lungi, pana la nivelul pardoselii, in timp ce pentru incaperile inguste, cele ma potrivite sunt perdelele mai late decat ferestrele propriu-zise, care vor crea iluzia unui spatiu mai generos.

In ceea ce priveste alegerea dimensiunilor, atat perdelele, cat si draperiile trebuie achizitionate in functie de sistemul de prindere.

Astfel, daca acestea vor fi prinse pe o galerie, atunci trebuie sa ai in vedere urmatoarele aspecte.

Pornind de la modelul galeriei si dimensiunea ei, care trebuie sa depaseasca fereastra in laterale cu cate 30 cm pe fiecare parte, perdeaua va avea de doua ori lungimea ei. Cat priveste inaltimea, ai la dispozitie trei variante:

  1. Pentru perdeaua care va ajunge pana la nivelul caloriferului, vei masura distanta dintre galerie si partea superioara a acestuia. Nu uita ca perdeaua va necesita finisari, motiv pentru care trebuie sa lasi o marja de maximum 5 cm.
  2. In situatia in care intentionezi ca perdeaua doar sa acopere fereastra, atunci masuratorile se vor opri la 5 cm mai sus de pervaz.
  3. Ultima varianta pentru care poti opta este cea potrivit careia perdeaua va ajunge pana la nivelul solului. In acest caz, ea trebuie sa fie cu 5 cm mai scurta decat draperia. In plus, nu trebuie sa atinga solul, in felul acesta evitand deteriorarea materialului in timp.

In cazul in care perdeaua va fi montata pe o sina, atunci masuratorile se vor realiza pornind din tavan, tinand cont de regulile de asezare.

Cat priveste draperia, avand in vedere rolul sau, aceasta trebuie sa fie compusa din doua bucati egale. Daca are un rol strict decorativ, conform trendului occidental, cele doua bucati, impreuna, nu ar trebui sa depaseasca 150 cm.

Un alt lucru la care trebuie sa te gandesti si care vizeaza, de altfel, ambele elemente, si perdelele, si draperiile, este rejansa. In functie de cat de bogata in falduri vrei sa fie perdeaua/draperia, trebuie sa alegi coeficientul de incretire, care poate varia intre 2 si 3.

Articole similare

Reciclează creativ anvelopele uzate

casamea.ro

Do-It-Yourself: Cum sa confectionezi o lampa de beton?

Alexandra Petraru

Stylish Haipot Pendant Light by Dyberg Larsen

casamea.ro

Lasă un comentariu