Image default
Legislatie Solutii Constructive

Cum faci cand vrei sa scapi de un credit?

In momentul in care clientii ajung in incapacitatea de a plati ratele, bancile pot gasi solutii precum reesalonarea creditului sau chiar inghetarea ratelor pe o perioada determinata de timp.De teama problemelor pe care tocmai le-au intampinat insa, clientii ar prefera sa se descotoroseasca rapid de creditul care le-a adus probleme. Prima solutie pe care multi o gasesc este transferul catre un alt membru al familie. Aceasta solutie nu este insa agreata de banci.

„Titularul creditului este principalul raspunzator pentru achitarea datoriei, chiar si in cazul in care exista unul sau doi giranti. Mai mult, banca acorda creditul in anumite conditii de cost si garantii, in functie de riscul pe care fiecare client il prezinta”, arata specialistii Conso.ro.

Cu alte cuvinte, transferul automat al unui credit nu este posibil deoarece ar presupune mentinerea acelorasi conditii, in timp ce noul titular are alte venituri, alta varsta si poate avea si alte obligatii de plata. Tocmai de aceea, poate cea mai la indemana solutie pentru mutarea creditului pe numele altcuiva este rambursarea anticipata a celui vechi.

Astfel, cel care este de acord sa preia creditul trebuie sa obtina un imprumut cu care sa acopere anticipat creditul actual. Daca este vorba despre un imprumut de nevoi persoanale, este necesar de mentionat ca, potrivit noilor norme BNR, se poate acorda pe o perioada de cel mult cinci ani. BNR a vrut totusi sa scada numarul acestor credite, astfel incat un imprumut de nevoi personale este mult mai scump decat obisnuia sa fie.

Sursa: www.imopedia.ro

Articole similare

COMPACTOARE VIBRATOARE cu un singur rulou, conduse manual

revista de Unelte si Echipamente

Proiectati-va inteligent instalatia electrica

Constantin Stefan

Reducerea riscului seismic

revista Planul Casei Mele

Lasă un comentariu