Image default
Amenajari Exterioare

Cum decoram veranda/prispa casei?

Pentru ca toate acestea sa fie posibile, veranda sau prispa trebuie amenajata si ingrijita la fel de mult ca oricare alta camera din casa. Pentru a lamuri inca de la inceput lucrurile, si a face diferenta intre cei doi termeni, veranda este o terasa acoperita, inchisa adesea cu pereti avand numeroase ferestre, in timp ce prispa este o terasa ingusta si „deschisa”.

Indiferent de felul in care doriti sa va amenajati aceasta zona, tineti cont de faptul ca mobilierul trebuie sa fie unul de exterior, realizat din materiale durabile, fiind supus umezelii, caniculei, etc. In functie de dimensiunile sale, veranda sau prispa poate fi transformata in camera de zi, colt de relaxare, chiar si un dining in adevaratul sens al cuvantului. De cele mai multe ori, terasa va avea latimea fatadei casei, astfel iti poti face o idee despre ceea ce poti aduce in decor sau nu.

Ramane la latitudinea voastra sa va alegeti piesele de mobilier si accesoriile pe care sa le introduceti in amenajare. De exemplu, daca va doriti ceva simplist, doua scaune clasice din lemn sau tip balansoar, alaturi de o masuta cu picior si eventual o bancuta, sunt indeajuns. O terasa mai „pompoasa” ar presupune o canapea cu fotolii confortabile, un covor care sa delimiteze zona de „living”, o masuta de cafea cocheta si alte accesorii precum perne decorative, poufi, pleduri, cu alte cuvinte cam tot ce se regaseste si in interiorul casei. Chiar si doua lampadare ar fi nemaipomenite pentru iluminarea terasei intr-un mod practic si elegant.

Nu uitati de flori. Chiar daca gradina este la doi pasi distanta, cateva ghivece inflorite vor infrumuseta si mai mult decorul. Puteti „adopta” chiar si pomisori la ghiveci sau flori proaspat culese si asezate cu grija intr-un recipient pe masuta de cafea sau pe pervazul ferestrelor. 

Articole similare

55 de holuri în stil country. Te vei îndrăgosti de ele

Elena Virlan

Mai aproape de o casă modernă și confortabilă

comunicat de presa

Gradina desteapta de apartament – cel mai simplu mod de a creste plante aromatice acasa!

Alexandra Petraru

Lasă un comentariu