Image default
Amenajari apartamente Amenajari Interioare

Cum creezi un loc de luat masa intr-un spatiu mic

Multi dintre noi stiu deja cat de greu este sa amenajezi o bucatarie minuscula. Cativa metri patrati trebuie sa includa mai multe arii si sa satisfaca mai multe necesitati: de gatit, de luat masa, de depozitare.

Cu toate acestea, lipsa spatiului nu trebuie tratata ca o problema nerezolvabila, ci ca o provocare. De exemplu, daca bucataria nu mai permite integrarea unei zone de dining, masa poate fi inserata sau improvizata in locuri aparent inutilizabile.

Spatiul de sub fereastra

In acest caz, exista doua optiuni: fie construiti un pervaz mai lat, care sa joace si rolul de masa, fie montati sub fereastra o masa plianta, pe care sa o deschideti doar atunci cand e necesar.

Citeste si: Cum amenajezi o bucatarie ingusta

Masa tip bar

O masa dreptunghiulara sau rotunda ocupa destul de mult spatiu. O alternativa la acestea este masuta tip bar, ingusta si lunga, care poate fi amplasata intr-o zona neutilizata a bucatariei sau in apropierea bucatariei. Un model inteligent poate include si spatii de depozitare.

Set de dining in miniatura

Nu, nu este vorba despre un loc de luat masa pentru copii, ci de un mobilier pentru adulti, dar redus ca dimensiuni. Ideea e sa fie redusa latimea si nu inaltimea mobilierului. Un exemplu relevant puteti vedea in galeria foto.

Citeste si: Cum amenajezi o bucatarie mica

Mobilier atipic realizat pe comanda

Atunci cand ne gandim la bucatarie, ne-o imaginam patrata sau dreptunghiulara. Ei bine, exista si bucatarii atipice, cu zone „moarte”, adica neacoperite cu mobilier. Intr-un astfel de loc poate fi integrata o masa si doua scaune.

Mobilier multifunctional

Daca ati decis sa amplasati locul de luat masa intr-o alta zona a casei (camera de zi, hol etc.), puteti opta pentru un corp de mobilier multifunctional. La prima vedere, acesta va parea o masuta simpla, un cub etc. In realitate, contine o masa si cel putin doua scaune.

Citeste si: 10 ponturi de la designeri pentru amenajarea unui spatiu mic

Articole similare

Casa rurala intr-o zona pitoreasca

Elena Virlan

Circul Globus

RL online

Reamenajeaza-ti casa in noul sezon cu pachetul KUMA All for You

comunicat de presa

Lasă un comentariu