Image default
Amenajari apartamente Amenajari Interioare

Cum creezi iluminatul decorativ in bucatarie

Spre deosebire de iluminatul general si local, care se realizeaza din rationamente practice, iluminatul decorativ are rolul de a pune in evidenta anumite obiecte de arta sau anumite detalii ale amenajarii.

In general, iluminatul decorativ este realizat prin corpuri de iluminat de putere mica, dar bine directionate. Acestea pot deveni ele insele obiecte decorative interesante daca au un design inedit. Cu rol decorativ se pot folosi lampi, aplice, plafoniere si spoturi. De exemplu, o lustra aparent realizata din cesti si farfurii de cafea va juca in bucatarie un important rol decorativ.

Intr-o bucatarie cocheta, eleganta sau care contine obiecte cu caracter decorativ, acest tip de iluminat are un rol semnificativ, creand o atmosfera aparte. Daca vitrinele sunt cu usi din sticla si le doresti iluminate, amplaseaza corpuri de iluminat in partea superioara a acestora. Pentru a ilumina tablouri sau alte obiecte de arta suspendate pe pereti, foloseste aplice de perete sau spoturi cu picior orientate spre acestea.

Efecte interesante pot fi create prin utilizarea luminilor satinate, in nuante de bronz, argint sau in culorii vii. In aceeasi categorie poate fi inclusa si lumina de veghe, care se obtine, de obicei, cu ajutorul unor corpuri de iluminat ascunse in pardoseala sau in partea inferioara a mobilierului.

Ustensile de bucatarie

Daca iti place sa iesi din tipare, o poti face prin crerea unui iluminat decorativ atipic, cu investitii foarte mici. De exemplu, poti introduce 3 becuri normale in 3 razatori, pe care sa le fixezi pe un suport din lemn (vezi galeria foto). O alta varianta ar fi sa inlocuiesti razatorile cu borcane. Impactul vizual va fi la fel de puternic.

Solutii nonconformiste

Cu ajutorul ustensilelor de bucatarie poti crea un iluminat decorativ surprinzator. De exemplu, daca vrei sa creezi o lumina ambientala romantica, dar in acelasi timp sa joace si rol decorativ, introdu cate o lumanare in interiorul a trei teluri si agata-le de tavan cu un cablu foarte subtire.

 

Articole similare

Casa Noua

RL online

Tu stii de ce tot mai multe persoane au inceput sa cumpere oale sub presiune?

casamea.ro

Casa moderna cu acoperis din paie

Georgiana Sfarlea

Lasă un comentariu