Image default
Amenajari apartamente Amenajari Interioare

Cum creezi acasa un mic spatiu de lucru

Intr-un apartament mic, este dificil sa amenajezi o camera ca spatiu de lucru, mai ales daca fiecare membru al familiei isi doreste sa beneficieze de camera sa. Acest lucru te constrange sa improvizezi un colt de lucru in living sau dormitor.

Respectand regulile de ergonomie, iti poti crea un colt de lucru in orice incapere care beneficiaza de lumina naturala: living, dormitor, dining, balcon si chiar hol. In ceea ce priveste configuratia mobilierului, acesta trebuie sa fie cat mai mult dezvoltat pe verticala, pentru a nu ocupa prea mult din suprafata camerei.

O solutie ar fi montarea in perete a unei polite (cu rafturi in perete pentru depozitare) care sa joace rolul de masa de lucru. O alta varianta ar fi construirea unor suprafete/rafturi mai lungi, din gips-carton, care sa indeplineasca rolul de masa de lucru pentru 2 – 3 persoane. Insa cea mai inteligenta modalitate de integrare a unui loc de lucru intr-o incapere este crearea unor corpuri de mobilier multifunctionale, care se pot strange sau chiar ascunde in perete si care pot indeplini mai multe functii (de exemplu, loc de luat masa).

Bine de stiut!

Masa trebuie sa fie aproape de o sursa de lumina naturala, preferabil langa fereastra, la o oarecare distanta fata de usa si cat mai aproape de rafturile cu carti, pentru a face usoara utilizarea acestora. Masa de birou trebuie sa fie conceputa astfel incat sa permita bratului sa stea vertical, iar antebratului, sa fie pozitionat fata de acesta la un unghi de 90 de grade.

In ceea ce priveste scaunul, partea de sezut trebuie sa mentina coapsele la nivel orizontal si genunchii la un unghi de 90 de grade.

Atentie la sursele de lumina artificiala! Intre sursa de lumina si suprafata biroului ar trebui sa existe o distanta de cel putin 30 de cm.

Articole similare

Amenajare de spatiu comercial cu buget redus

RL online

Accesorii care nu trebuie sa lipseasca dintr-o casa moderna

casamea.ro

O singura canapea si sase designuri diferite

Madalina Constantin

Lasă un comentariu