Image default
Home

Cum construim o fereastra fixa din caramizi de sticla

Din ele pot fi construiti pereti interiori, drepti sau cu diferite grade de curbura. De asemenea, se pot ridica si pereti exteriori, deoarece acest tip de caramizi poseda bune proprietati in ceea ce priveste izolatia termica, intrucat sunt umplute cu aer la o presiune mica.

O alta calitate care recomanda caramizile de sticla consta in buna transmisie a luminii. Din acest motiv, pot fi folosite la construirea ferestrelor fixe. Toate constructiile din caramizi de sticla prezinta un grad mare de siguranta, datorat sistemului de armaturi care se foloseste la montaj. In acelasi timp, ele au o rezistenta buna la foc.

In timpul lucrarilor de renovare ale unui apartament, proprietarul a decis ca doua ferestre sa fie eliminate, iar in locul lor sa se construiasca ferestre fixe din caramizi de sticla. Motivatia deciziei a fost data de faptul ca cele doua ferestre dadeau spre o curte interioara care nu oferea o priveliste prea placuta. Ferestrele fixe au inchis vizibilitatea, dar au permis iluminatul natural al incaperilor.

 

Etape de lucru:

1. Pregatirea suprafetei

Caramizile de sticla au dimensiuni standard de 19 cm, iar rostul dintre ele este de 1 cm. Din acest motiv, trebuie sa va asigurati ca laturile spatiului de montaj au dimensiuni multiplu de 20.

2. Montajul primului rand

Pentru a usura munca, au fost folosite doua sipci din lemn pentru a pozitiona mortarul pentru primul rand. A fost folosit un dreptar pentru a intinde uniform mortarul si pentru a verifica planeitatea.

3. Montajul randului doi

Dupa montajul primului rand a fost verifica planeitatea. Intre fiecare doua caramizi au fost pozitionati distantieri care asigura un montaj corect si armeaza structura.

4. Continuarea montajului

Pentru constructiile mai mari este recomandata oprirea lucrarilor pentru cateva ore, dupa ce au fost ridicate 3-4 randuri. Astfel, adezivul va avea timp sa se intareasca, evitandu-se deformarea peretelui.

5. Finisajul ferestrei

Au fost indepartate aripioarele exterioare ale distantierelor. Rosturile au fost chituite cu o drisca cu burete. Dupa uscarea chitului, fereastra a fost curatata cu un burete umed. 

Comenteaza pe forum >>

Articole similare

Decoratiuni handmade: cor de ingeri

Elena Virlan

Shimmering Oasis: New Garden Lighting Ideas from MY-Furniture

casamea.ro

Ce fel de parchet alegeti ?

RL online

Lasă un comentariu