Image default
Echipamente si materiale de constructii Solutii Constructive

Cum construiesti o casa ieftina in mod corect?

In conceptia majoritatii, o casa ieftina presupune reducerea costurilor evidente, astfel incat suma de bani preconizata pentru terminarea si darea in folosinta a constructiei sa fie cat mai mica. In realitate, multe dintre reducerile aplicate au potentialul de a face din casa ta o investitie foarte scumpa pe termen lung. Iata cum faci in mod corect o casa ieftina!

Nu face economii la proiectare

Orice casa incepe de la proiect, iar beneficiarii initiaza discutii cu un arhitect care, eventual, propune si colaboratorii pentru celelalte specialitati: structura si instalatii. Din pacate, cel mai des intalnit criteriu pentru alegerea arhitectului este pretul. In plus, se cere si realizarea proiectelor intr-un timp record.

Noi te sfatuim sa nu faci rabat de la calitate, pentru cateva sute de euro care par castigate pe moment. Ai nevoie de interesul deplin al arhitectului si a celorlalti proiectanti, iar banii sunt o sursa de motivare. Apoi, o solutie optimizata necesita timp. De ce ai nevoie de o solutie optimizata? Ei bine, pentru ca un plan bine lucrat duce la solutii tehnice mai simple, inclusiv de structura si instalatii, prin urmare mai ieftine. Astfel, cateva sute de euro investiti in plus in proiectare pot aduce aconomii de mii de euro la momentul constructiei.

Daca tot vorbim de proiectare, nu ignora specialistii de instalatii. Multi beneficiari sar peste aceste proiecte si lasa „proiectarea” la latitudinea echipei de muncitori. Iti descriem un singur scenariu: ai idee cat de costisitor este sa-ti revii din punct de vedere finianciar in urma unui incendiu izbucnit de la o instalatie electrica prost executata?

Pregatirea si experienta echipei de constructii sunt mai importante decat banii

Multi beneficiari aleg sa-si construiasca locuinta visurilor in regie proprie, cu muncitori necalificati si fara persoane de specialitate care sa conduca santierul. Intr-adevar, nota de plata pentru o astfel de optiune este semnificativ mai redusa – asta pana cand apar greseli pe santier care necesita reparatii daca, bineinteles, sunt sesizate in timp util. In caz contrar, reparatiile acestea se vor plati mai tarziu, dupa ce constructia va fi data in folosire. Tine minte: viciile ascunse sunt foarte periculoase pentru viata cladirii in care locuiesti si pe o parte din ele le vei plati sub forma facturilor lunare la utilitati.

Alege materiale de calitate

Fie ca vorbim de materiale pentru instalatii sau de finisaje ori constructii, calitatea acestor materiale va determina cat de des vei interveni in timp pentru intretinerea casei. Putem vorbi aici de calitatea materialelor de rezistenta care pot aduce pagube majore in caz de calamitati si pot reprezenta un risc chiar pentru viata, nu numai financiar. De asemenea, o practica des intalnita este reducerea costurilor la finisaje prin alegerea unor adezivi sau accesorii slabe calitativ pentru punerea in opera a unor finisaje scumpe si aratoase. Daca tot investesti intr-o gresie spectaculoasa, de exemplu, iti doresti sa o schimbi peste numai cativa ani din cauza unor adezivi nepotriviti?

 Sursa foto: www.agerpres.ro

 Sursa foto: www.infopuls.ro

 Sursa foto: www.ziaruldecalafat.ro

 Sursa foto: www.brx.ro

Articole similare

Locuinta P + 1E

RL online

Cum protejam de inghet rampa garajului

Constantin Stefan

Bucataria de vara: tipuri, trucuri si cateva exemple

Ana Mincu

Lasă un comentariu