Image default
Home

Cum confectionati un cuier original din umerase nefolosite

Agatati-va haina cu capul in jos! Umerasele de lemn intoarse cu capul in jos transforma cuierul vostru intr-un obiect surprinzator, cu ajutorul Dremel si al ghidului nostru pas cu pas…

Holul este cartea de vizita a caminului vostru, iar cu toate acestea este tratat ca o ruda indepartata si saraca. Oferiti holului in dar acest design neobisnuit de cuier, cu umerasele intoarse cu susul in jos. Il puteti face in cativa pasi, utilizand uneltele potrivite. Astfel, veti fi in centrul atentiei inca de la intrare.

Materialele necesare:

ferastraul Dremel DSM20;
unealta Dremel 8100 cu freza de gravare 106;
set de burghie pentru lemn Dremel 636 de 4 mm;
Hartie, creion, rigla;
Surubelnita;
5 umerase de lemn;
Scandura (50 cm x 10 cm x 2 cm);
Hartie de calc;
Ulei gros, ceara, vopsea sau bait;
suruburi pentru lemn de 10 – 40 mm.

Gradul de dificultate – patru stele (nivel avansat)

Pasul  1

Trasati conturul unui umeras pe hartie si marcati linia pe care umerasul trebuie taiat in doua. Utilizand modelul de hartie puteti transfera linia de taiere pe cele cinci umerase.

Pasul 2
Cu ajutorul ferastraului compact si practic Dremel DSM20 si al discului de taiere multifunctional cu carburi metalice, umerasele sunt taiate usor si rapid la lungimea corecta.

Pasul 3
Pentru a fixa umerasele aveti nevoie de o bucata de lemn – o scandura de gard de exemplu – care are 10 cm latime si 2 cm grosime. Taiati-o la o lungime de 50 de cm cu ferastraul compact Dremel DSM20. Puteti mai apoi slefui marginile lemnului taiat.

Pasul 4
Acum marcati pe scandura locurile in care o veti perfora pentru a fixa umerasele. Avand grija sa le centrati fata de margine, efectuati cate doua orificii, fiecare la 5 cm + 10 cm + 10 cm + 10 cm + 10 cm. Puteti efectua orificiile curat si precis cu burghiele de lemn Dremel 8100 de 4 mm.

Pasul 5
Asezati modelele dorite intre orificiile realizate, folosind modele florale, creion si hartie de copiere. Sau creati propriile modele – in totalitate conform gustului dumneavoastra.

Pasul 6
Trasati modelul cu atentie, utilizand unealta Dremel 8100 si freza de gravare 106. Atasamentul de prindere profilata asigura taierea precisa. Finisati scandura prin aplicarea unui strat de ulei gros, de exemplu. Insurubati umerasele scurtate anterior prin orificiile din scandura si elementul central al holului dumneavoastra este complet.

Pasul 7
Sfat creativ Dremel: V-ar placea un pic de culoare? Atunci dati frau liber creativitatii si adaugati un pic de culoare, utilizand vopsea pentru lemn si bait. Pentru o nota si mai personala, experimentati cu designul. De ce sa nu gravati initialele membrilor familiei, sau imagini, ca o palarie, o haina sau o umbrela?

Articole similare

Cum să-ţi transformi baia într-un SPA

Elena Virlan

10 idei creative de utilizare a umeraselor in casa

Alexandra Petraru

True-to-form, easy-living South African holiday home

casamea.ro

Lasă un comentariu