Image default
Amenajari apartamente Amenajari Interioare

Cum compartimentezi mobilierul de bucatarie

Este destul de dificil sa ai o bucatarie organizata, mai ales daca depozitezi aici multe vase, ustensile si ingrediente de gatit. Din fericire, exista o multitudine de solutii care te pot ajuta sa valorifici la maximum fiecare spatiu de depozitare si sa pastrezi ordinea in dulapuri si sertare.

1. Alege un mobilier practic

Atunci cand iti cumperi mobilierul de bucatarie, ai grija sa alegi un model prevazut cu sertare si cosuri care permit depozitarea tuturor vaselor si ustensilelor pe categorii (farfurii mari/mici, capace, recipiente cu ingrediente de gatit. Aceasta varianta iti ofera si avantajul ca vei obtine mai mult spatiu pe blatul de lucru. Pentru pastrarea sticlelor, iti recomandam sa apelezi la sertare speciale, care te vor scuti de depozitarea lor in locuri greu accesibile.

2. Exploateaza colturile!

In bucatariile mici, unde nu pot fi amplasate multe corpuri de mobilier, este necesar sa valorifici tot spatiul disponibil din interiorul mobilei, inclusiv a celor greu accesibile, asa cum sunt colturile. O solutie excelenta pentru astfel de locuri o reprezinta sistemele de tip carusel. Cu ajutorul lor, vei avea acces imediat la toate oalele si cratitele de sub blat, avand in vedere ca sistemul permite iesirea rafturilor in afara.

3. Doteaza mobilierul cu organizatoare

Daca intentionezi sa realizezi mobilierul la comanda, este indicat sa-l prevezi cu accesorii, asa cum sunt sertarele. La randul lor, acestea trebuie sa fie dotate cu organizatoare de tacamuri, farfurii sau universale (ideale pentru pastrarea diverselor ustensile pentru gatit). Repartizarea tuturor obiectelor din bucatarie pe categorii te va ajuta sa preintampini aparitia haosului in dulapuri. Altfel spus, vei gasi rapid ceea iti cauti.

4. Opteaza pentru cosuri cu extractie totala

O idee de depozitare excelenta o reprezinta fronturile de usa dotate cu sisteme care atrag in afara cosurile din interiorul dulapurilor. Astfel, atunci cand se deschide usa, cosul iese in intregime in exterior, oferindu-ti posibilitatea sa vizualizezi mai usor tot ceea ce contine.

5. Alege sertare full extention

Pentru o utilizare facila a spatiului de sub blat, exista sertarele full extension (cu iesire totala). Acestea permit accesul facil la intreaga adancime a sertarului, spre deosebire de cele clasice, care retin 8-10 cm din adancimea lui. In plus, le poti organiza oricand cu ajutorul suporturilor pentru tacamuri, fiind proiectate astfel incat sa se incadreze perfect in sertare. De asemenea, doteaza corpurile inalte cu sisteme pull-out, care iti pun la dispozitie un spatiu de depozitare compact si la indemana.

Articole similare

Amenajarea simpla a unei garsoniere de doar 20 mp

Ana Mincu

Corpuri de iluminat in forma de flori

Elena Virlan

Apartament cu pereti interiori din sticla

Elena Virlan

Lasă un comentariu