Image default
Echipamente si materiale de constructii Solutii Constructive

Cum arată casa construită din 8.500 de sticle de bere

Când vei vrea să arunci sticlele de bere după ce ai consumat conținutul acestora, gândește-te mai bine – cu ele poți crea adevărate opere de artă!

Li Rongjun, un arhitect din China, a construit o clădire din 8.500 de sticle de bere goale, în orașul Chongqing. După mai bine de patru luni de muncă și o investiție de circa 11.000 de dolari, tânărul a reușit să finalizeze proiectul cu ajutorul tatălui său.

Clădirea cu etaj este acum biroul lui Li, care și-a dorit să aibă propriul studio de arhitectură. Tânărul a studiat intens despre știință și tehnologie, iar acum caută să atragă investitori pentru viitoarele sale proiecte. 

Parterul structurii din sticle de bere este clădit din lut și cărămidă, iar etajul este alcătuit din 8.500 de sticle așezate în 40 de straturi. Fiecare încăpere are 2,8 metri înălțime și suprafața de 29 de metri pătrați. 

Construcția arată bine și noaptea, când lumina pătrunde prin sticlele verzi, iar strălucirea acestora poate fi observată de pe strada din apropiere. 

Casa din sticle de bere poate fi considerată proiect artistic, adică nu există posibilitatea de a fi dezvoltat la scară largă, spun specialiștii. Acoperișul structurii nu este stabil, iar greutatea pe care o pot susține sticlele este limitată, construcția fiind în pericol de prăbușire, potrivit declarațiilor lui Tang Zhe, alt arhitect din regiune.

Ideea de a refolosi sticle de bere ca material de construcție nu este nouă. În anii ’60, cunoscutul brand Heineken a transformat propriile sticle de bere în piese asemănătoare unor cărămizi, pe care le-a numit WOBO. Acestea puteau fi interconectate pentru a fi utilizate în construcții, însă nu au fost aprobate oficial pentru că erau considerate ineficiente. 

Sursa foto: www.dailymail.co.uk

Articole similare

Ce tip de focar semineu sa alegi pentru locuinta ta? Casa sau bloc? Un scurt ghid al cumparatorului

comunicat de presa

P + 1 04092010

RL online

Proiect de casa

RL online

Lasă un comentariu