Image default
Amenajare living Practic

Cum aranjezi o masa pe terasa ?

O panorama cu verdeata e un privilegiu rar in Bucuresti in ultimii ani, si de aceea acest loc este unul deosebit – motiv pentru care am exersat aici o tema mai rar abordata de noi: cum poti aranja o masa in aer liber, intr-un fel sic si usor de imitat.

Secretele acestui tip de aranjament sunt usor de invatat. Trebuie sa retineti cateva reguli de baza si sa fiti foarte atenti la detalii.  Aveti nevoie de un mobilier de exterior de calitate, confortabil si usor de manevrat.

Evitati piesele masive, greoaie (in general!), pentru ca ele tind sa se permanentizeze in locul in care le-ati amplasat prima data (n-o sa le mai mutati de acolo tocmai pentru ca sunt grele). 

Optati pentru mobilier facut din materiale noi, de ultima generatie, care rezista bine la intemperii: ploi, vant, caldura excesiva etc. Incercati scaunele si fotoliile inainte de a le cumpara: nu trebuie doar sa arate trebuie, e foarte important sa fie si comode! Incercati-le chiar langa masa pe care o doriti langa ele: daca intentionati sa luati masa pe terasa, veti vrea sa va simtiti confortabil (de exmplu sunt de evitat mesele in care va loviti picioarele, sau ace sunt prea joase sau prea inalte in comparatie cu scaunele).

Pentru a putea aranja mai bine lucrurile, ar fi nevoie de inca o masuta mai mica, pe care veti aranja lucrurile de care va serviti doar ocazional in timpul mesei (carafe cu apa, serviciul de ceai, solnite, pipernite, etc).

Asezarea in trepte a decorului va arata bine si vizual, oricum mult mai bine decat daca le-ati aseza pe toate la acelasi nivel. Pentru plante de exterior exista in prezent tot felul de solutii de sustinere si prezentare foarte sic. Nu lasati plantele in vase de plastic alb – arata foarte ieftin si chicios. Pentru aranjarea mesei propriu-zise folositi vesela cat mai simpla, alba sau de sticla transparenta.

Vasele de sticla destinate fructelor – ca cele din iamgini – sunt foarte decorative si foarte la moda. Nu incarcati inutil, aduceti doar 2-3 obiecte sic pentru a da o nota orientala sau romantica decorului; folositi cu incredere o umbrela generoasa si … spor la treaba! Sunt convinsa ca o sa va iasa!

Multumim Mobexpert pentru furnizarea produselor din aceasta amenajare si restaurantului the Library pentru asigurarea locatiei!

Articole similare

5 greseli de evitat cand iti amenajezi bucataria

Alexandra Petraru

Amenajarea zonei de zi la mansarda

Elena Virlan

Înainte și după: 5 bucătării redecorate cu stil

Alina Boicu

Lasă un comentariu