Image default
Solutii Constructive

Cum ar arata o bucatarie bleu?

Avand in vedere ca pentru bai deja a achizitionat placi ceramice de un albastru deschis, ii este teama sa nu exagereze. De asemenea intreaba daca mobilierul albastru este o solutie pentru spatiul de gatit.

20941-codrin-copy-copy3.jpg

 

Designerul Codrin Mircea raspunde:

 


Bleu-ul este o culoare foarte placuta, iar ambianta creata de o gresie in aceste tonuri poate fi foarte interesanta, aducand chiar un aer mediteranean spatiului.

Ea poate fi foarte bine asortata cu nuante de bej, portocaliu, alb sau o culoare naturala a lemnului. In nici un caz nu trebuie introduse culori precum verde, rosu, violet sau negru.

Daca bucataria are suprafata mai mare de 15 mp, se poate folosi si o bordura decorativa, cu elemente decorative sau pur si simplu o alta culoare, nuanta fata de placile deja achizitionate, pentru a diminua din “monotonie”.

Ideal ar fi ca mobilierul sa fie din lemn masiv, clasic sau chiar putin rustic, natur sau alb patinat.

O masa alba din lemn cu patina, va da o nota “provenceala” bucatariei.

Daca se va dori mobilier din pal melaminat, as sugera o culoare unitara a palului, bej, nicip, potocaliu, iasomie, galben, fara striatii sau alte texturi.

Legat de baie nu pot decat sa sugerez a se evita folosirea unei faiante inchise la culoare  pentru ca va intuneca spatiul.

Combinatii reusite de culori cu bleu-ul ar fi alb, gri deschis, galben  sau bej. Portocaliul fiind o culoare destul de stridenta nu as folosi o intr-un spatiu mic.

Personal, as opta pentru o baie cu gresie bleu, ca in cazul de fata, si faianta si obiecte sanitare albe.

Sper ca sfatul meu sa va fie de folos.

Codrin Mircea: interior designer
Web: www.codrinmircea.com
e-mail: [email protected]

 

 

Articole similare

Proiect de casă în stil tradiţional: P+M, 145 de mp

Elena Virlan

Construirea unui gard de lemn

Elena Turcu

Locuinta P+1E

RL online

Lasă un comentariu