Image default
Amenajari Interioare

Cum amenajezi un pod

Amenajarea unui pod este o provocare chiar și pentru designeri și arhitecți. Spunem asta pentru că spațiul de amenajat este unul atipic, care trebuie calculat și împărțit foarte bine, în funcție de nevoile beneficiarilor. Iată mai jos un exemplu care ilustrează în mod creativ amenajarea unui pod.

Împărțirea spațiului. Dacă spațiul îți permite, începe cu împărțirea acestuia pe verticală – este și cazul acestui proprietar al unui pod din Madrid. A dispus de un tavan înalt pe care l-a împărțit, astfel încât acum locuiește într-un pod amenajat pe două niveluri.

Livingul. Livingul este camera cu suprafața cea mai mare a acestui apartament pentru că aici proprietarul își petrece cel mai mult timp acasă. Mobilierul modern a fost ales astfel încât să se integreze perfect în atmosfera de casă veche pe care o are orice pod. Stabilirea camerelor și a destinațiilor acestora este al doilea pas atunci când vrei să amenajezi un pod.

Scările. Câteva detalii pot face diferența atunci când amenajezi un pod. Spre exemplu, scările din imagine nu doar că fac trecerea spre următorul nivel al încăperii, dar servesc și pe post de rafturi pentru cărți.

Bucătăria. Pentru o bună comunicare între spații, bucătăria este deschisă spre living și nu vine miros de mâncare pentru că hota este de ultimă generație și absoarbe totul. Când amenajezi un pod, poți de exemplu să lași un perete cu cărămida orginală la vedere, așa cum este și cazul acestei bucătării. Pe lângă farmecul natural, poate fi și un centru de interes al casei. 

Nișele sunt un alt element la care trebuie să fii atent atunci când amenajezi un pod. Acestea pot oferi un spațiu suplimentar pentru depozitarea lucrurilor, iar utilitatea lor o vei simți cu timpul.

Dormitorul. Dacă la început spuneam că proprietarul a ales să își împartă podul pe două niveluri, acum vei afla și ce se află la la doilea nivel. Două dormitoare, unul matrimonial și altul pentru două persoane pot fi amplasate aici. Atenție, însă, la înălțimea paturilor și a celorlalte obiecte de mobilier. Când amenajezi un pod, înălțimea mobilierului este esențială. Aici, proprietarul a ales paturi fără picioare, un pic mai joase, dar confortabile.

Baia. Pentru că spațiul a fost limitat, s-a optat pentru o baie mică. Fără cadă, fără gresie și faianță. Ingenios, nu? Pe geam se vede întreg orașul, iar când ieși din baie, pășești direct în cameră. Concluzia? Când amenajezi un pod, ideile sunt nelimitate, cel mai important este să ții cont de nevoile tale.

Foto: Pinterest

Articole similare

Casa cu parfum de vacanta

Simona Popa

Decor relaxant, in stil vintage

Elena Virlan

Finisaje din lemn pentru baie

Elena Virlan

Lasă un comentariu