Image default
Amenajari apartamente Amenajari Interioare

Cum amenajezi un apartament de inchiriat

Decorul unui apartament ce urmeaza a fi inchiriat trebuie atent gandit, pentru a servi cat mai bine cerintelor viitorilor chiriasi. Pentru aceasta, este nevoie de interventia unui specialist sau sa fie urmate cateva repere clare de amenajare.

Cu certitudine, amenajarea unui apartament care urmeaza a fi inchiriat este mai dificila deoarece lipseste sursa principala de inspiratie: proprietarii. Un apartament inchiriat este o resedinta temporara, pe termen mai lung sau mai scurt. Cu toate acestea, este important ca chiriasii sa se simta bine cand vin acasa in fiecare seara.

Un astfel de decor trebuie realizat pe gustul unui numar cat mai mare de persoane, altfel spus, un fel de “camin universal” in care oricine sa se poata simti ca acasa.

Citeste si: Apartament amenajat pentru un cuplu tanar

Apartamentele sunt inchiriate de persoane de orice varsta, insa cei mai multi chiriasi sunt tineri (studenti, cupluri care inca nu-si permit o locuinta, persoane care lucreaza temporar in alt oras etc.). Prin urmare, este indicat un design tineresc, urban, in culori neutre. Viitorii locatari au astfel posibilitatea de a-si personaliza caminul adaugand accente de culoare.

Un aspect important in amenajarea unui apartament de inchiriat este legat de dimensiunile acestuia si numarul persoanelor care vor locui in el. De exemplu, pentru un cuplu tanar fara copii sunt necesare mai putine spatii de depozitare.

Citeste si: Cum poate fi amenajat un apartament de 36 de mp

In schimb, decorul unui apartament de doua sau trei camere trebuie gandit si amenajat in special pentru familii, motiv pentru care este indicata o schema de culori calda sau vesela, completata cu elemente florale sau ludice.

Pentru ca peretii albi imprima un aer rece si neprimitor, se recomanda ca acestia sa fie zugraviti in nuante calde sau acoperiti cu decoratiuni (autocolant, stickere, tablouri etc.).

Citeste si: Renovare intr-un apartament cu 4 camere

In ceea ce priveste compartimentarea si utilarea, ar trebui sa existe urmatoarele functiuni: living, zona de luat masa, bucatarie, birou, dormitor, baie si suficiente spatii de depozitare (dressinguri, dulapuri, nise etc.).

Dormitorul trebuie sa asigure confort, asa ca trebuie ales un pat cu capat supradimensionat si capitonat. Efectul este notabil si din punct de vedere decorativ.

Pentru bai sunt indicate placi ceramice si mobilier in nuante neutre: gri, bej, crem. Pe acest fundal pot fi suprapuse diferite accente cromatice, ceea ce inseamna ca notele personale depind de aceasta data de inspiratia destinatarilor.

Citeste si: Apartament de familie in culori vesele

Articole similare

Decor feminin intr-un apartament de 30 de mp

Elena Virlan

Inspira-te dintr-o casa londoneaza foarte, foarte sic

Catalina Coca

Cum sa iti echipezi bucataria cu cele mai potrivite electrocasnice de mici dimensiuni

casamea.ro

Lasă un comentariu