Image default
Solutii Constructive

Cum amenajezi o mansardă luminoasă

Mansardele sunt visul tinerilor care tocmai s-au mutat de acasă, sau al adulților dornici de un loc de locuit atipic. Este descurajant să te gândești la mansardă ca la un loc greu de amenajat. Secretul este să te folosești de tot spațiul disponibil de la un capăt la altul și prin urmare să îți pui creativitatea la muncă. 

Nu ar strica nici să ceri părerea unui specialist, poate veni cu soluții deștepte acolo unde tu nu vezi nici o ieșire.

Iată câteva idei utile despre cum poți să amenajezi o mansardă luminoasă

Pentru ca spațiul de amenajat să fie aerisit, optează pentru ferestre mari (speciale pentru mansarde) și alb dominant în toată camera – vorbim aici de pereți și de dușumea inclusiv. Aceștia sunt primii pași dacă vrei să amenajezi o mansardă luminoasă.

Creează un centru de interes: aplică tapet cu un model mărunt, dar elegant. Un perete este de ajuns dacă vrei să amenajezi o mansardă luminoasă și care să nu fie încărcată. 

De obicei, mansardele sunt spații deschise, asta înseamnă că mobila de bucătărie, dormitorul și livingul sunt toate la vedere. Așa este și cazul mansardei de față, care zicem noi, este un bun exemplu dacă vrei să amenajezi o mansardă luminoasă. Mobila de bucătărie de aici a fost realizată pe comanda pentru a încăpea perfect în colțul dedicat ei.

Folosește fiecare colț

Un alt secret, atunci când amenajezi o mansardă luminoasă, este să te folosești de fiecare colț: exemplul de aici este locul pentru luat masa, plasat chiar sub scară.

Dacă spațiul îți permite, adică dacă ai o cameră destul de înaltă, nu ezita să îți muți dormitorul direct la etaj. Este un plus de intimitate, având în vedere că în jur ai un spațiu deschis. Un element ingenios, care ne-a plăcut în această mansardă, este cum a fost folosit spațiul de deasupra dulapurilor de bucătărie: acesta a fost transformat într-o mică grădină de ghivece cu plante verzi.

Și, ultima idee, pentru atunci când amenajezi o mansardă luminoasă, este să plasezi o oglindă mare într-un colț strategic. Aceasta nu doar că reflectă lumina, dar creează și senzația de spațiu în cameră.

Foto: Pinterest

Articole similare

CH440 satisface cerintele Buso Corporation

revista de Unelte si Echipamente

Sigma 1

RL online

DUMPERE: conceptie si realizare

revista de Unelte si Echipamente

Lasă un comentariu