Image default
Amenajari apartamente Amenajari Interioare

Cum amenajezi o bucatarie patrata

Patratul este forma ideala pentru o bucatarie deoarece permite si amplasarea unei mese. Insa, atunci cand bucataria are o suprafata foarte mica, de 2,5 sau chiar de 2 m, lucrurile nu mai sunt asa de simple.

Incaperile cu o asemenea configuratie pot fi amenajate cu mobilier in forma de L sau U, insa in mijlocul lor va ramane foarte putin spatiu. In cazul unei bucatarii clasice se exclude varianta mobilierului in forma de U, deoarece intr-un astfel de spatiu este nevoie si de o masa. Aceasta poate avea forma unui blat de tip bar, care sa se intinda pe cea de-a treia latura a camerei. De regula, corpurile de baza trebuie sa aiba minimum 60 cm, avand in vedere ca vor incorpora electrocasnicele specifice acestei functiuni. Blatul care tine loc de masa poate sa aiba o adancime mai mica, deoarece nu are dedesubt niciun corp de mobilier. O alta varianta ar fi montarea unei mese rabatabile sub fereastra, in cazul in care pe toate laturile incaperii a fost montat mobilier.

De obicei, in bucatariile mici, mobilierul nu acopera toate nevoile de depozitare. In aceste conditii, se poate folosi spatiul din jurul usii (inclusiv cel de deasupra usii) prin montarea unor corpuri de mobilier. Aceste corpuri de depozitare (sub forma de rafturi) pot fi realizate si din gips-carton.

 

Articole similare

Vila in Bucuresti amenajata cu bun-gust

casamea.ro

Usi in tendinte cu design made in Italy

RL online

Decoruri cu mobilier din sticla – Arhitectura moderna se bucura de avantajele utilizarii sticlei in proiectele de design interior

casamea.ro

Lasă un comentariu