Image default
Amenajare bucatarie Practic

Cum amenajezi o bucatarie mica

Daca ai o bucatarie dreptunghiulara, ocupa una dintre laturi si peretele de sub fereastra cu mobilier (dispus in forma de L), in timp ce pe latura opusa poti monta un blat de luat masa, de inaltimea unui bar.

Pentru fronturile mobilierului foloseste un finisaj deschis, iar deasupra blatului de masa aplica o oglinda. Aceasta dubleaza vizual suprafata bucatariei.

Iti poate ramane mai mult spatiu in zona blatului de lucru daca vei monta cuptorul cu microunde pe un raft suspendat sau picuratorul de la chiuveta in interiorul dulapului de deasupra acesteia.

Uneori, pentru a amplasa in mod avantajos mobilierul si electrocasnicele, sunt necesare unele modificari cum ar fi mutarea caloriferului sau a ferestrei.

Daca ai o bucatarie deschisa catre living, dar totusi doresti o departajare, o poti face prin crearea unei diferente de nivel de o treapta. Prin finisajul diferit al pardoselii din cele doua zone (de exemplu, gresie in bucatarie si parchet in camera de zi) vei sublinia aceasta trecere.

Daca iti folosesti camara in alte scopuri si nu mai ai spatiu pentru vasele mari, comanda un mobilier cu multe corpuri de pardoseala si suspendate. Selecteaza spatii pentru tacamuri, vase, oale.

Alege accesorii care se monteaza deasupra blatului de lucru: suport pentru mirodenii, dispenser pentru detergent de vase, suport pentru rola de hartie.

Articole similare

Sala de sport la tine acasa

Elena Turcu

6 stiluri de aranjare a mesei, de sarbatori

Catalina Coca

Decor chic pentru dormitorul matrimonial

Ana-Maria Oancea

Lasă un comentariu