Image default
Amenajari Interioare

Cum alegi un fier de calcat performant?

Ne sunt cunoscute fiarele de calcat vechi, fara aburi, care inca mai sunt prezente si utilizate in unele locuinte. Insa, locul acestora a fost luat treptat de modelele cu aburi sau de statiile de calcat.           

Statiile de calcat sunt de mai multe tipuri. Primul tip dispune de un rezervor, inchis cu un capac de siguranta, ce ii impiedica deschiderea cand e sub presiune. A doua categorie dispune de un rezervor sub presiune atmosferica, ce poate fi umplut in orice moment. Cu alte cuvinte, poti calca fara sa astepti. Acest tip de statie de calcat se mai numeste si statie sau sistem de calcat cu autonomie nelimitata. Sistemele de calcat cu rezervor sub presiune atmosferica sunt printre cele mai raspandite modele de pe piata.Un produs performant trebuie sa indeplineasca o serie de cerinte de calitate. Acestea sunt: usurinta utilizarii, durabilitatea, performanta in calcare si timpul necesar, rezistenta la zgarieturi, autocuratarea.

Autocuratarea

La modelele cu autocuratare, talpa se curata singura, iar alunecarea ramane perfecta. Tehnologia ce sta la baza sistemului de autocuratare este o combinatie intre stratul cu care este acoperita talpa si temperatura. Sub soc termic murdaria este transformata in aburi si indepartata.

Performanta in calcare si timpul necesar

Este strans legata  de cantitatea de abur realizata intr-un minut, atat in pozitie verticala pe tesatura, cat si in aer, daca e cazul.

Durabilitatea

Se refera la vizibilitatea nivelului de apa, usurinta umplerii rezervorului, manevrabilitatea, riscul de atingere a partii incalzite a fierului de calcat, depozitarea, utilizarea butoanelor si controlul temperaturii, alunecarea pe tesatura la diferite temperaturi.

Articole similare

Gradina verticala intr-un apartament mic

Elena Virlan

Ghid practic pentru mobilarea casei

casamea.ro

Mix de stiluri intr-o resedinta de lux

Elena Virlan

Lasă un comentariu