Image default
LifeStyle

Cum alegi suportul potrivit pentru ghivecele tale?

Plantele frumoase au nevoie de ghivece deosebite, iar ghivecele deosebite nu pot fi puse in valoare daca nu exista suporturile potrivite. Asadar, iti prezentam 20 de suporturi de ghivece cu un design unic, fiind nu doar practice, dar si decorative.

Alegerea acestor suporturi se face in functie de practicalitatea lor si de stilul in care este amenajata locuinta sau camera in care vor fi integrate. Daca ai o planta de dimensiuni mari, grea, pe care esti nevoit sa o muti de la sezon la sezon, opteaza fara prea multe rezerve pentru un suport  pe rotile, deoarece, in acest caz, functionalitatea lui trebuie sa primeze. In cazul in care obisnuiesti sa scoti plantele afara in timpul verii, alege suporturi din materiale care rezista la intemperii: metal cu suprafata tratata anticoroziv, piatra, plastic.

Plantele aromatice crescute la interior au, in general, nevoie de suporturi care sa sustina mai multe ghivece, potrivite cu estetica din zona bucatariei. Spatiul in bucatarie este, in general, unul redus, prin urmare nu vei gasi prea multa suprafata orizontala pe care sa amplasezi gasca mare de ghivece cu plante – condiment. Solutia apare prin alegerea unui suport care utilizeaza spatiul vertical pentru a sustine cat mai multe ierburi aromatice.

Suportul ideal: si practic, si decorativ

In living, poti accentua prezenta unei singure plante prin intermediul unui suport deosebit. Intr-o incapere in stil clasic alege un suport din piatra, tip coloana. Orice stil ai aborda, este indicat sa fie un obiect decorativ in sine. Daca abordezi ideea unei zone verzi, cu mai multe ghivece, opteaza pentru un set de suporturi, din aceeasi familie stilistica, cu inaltimi diferite, de exemplu.

Pentru holuri, suportul ideal poate sa fie unul din lemn, tip masuta inalta care sa aiba si o platforma intermediara. In felul acesta, suportul de flori poate sa reprezinte si un loc potrivit pentru lasarea cheilor sau altor nimicuri, atunci cand intri in casa.

Aceeasi strategie ca in hol poate functiona si in cazul in care esti o colectionara de flori. Desi, in tendinte, este stilul minimalist, in care o singura planta poate sa dea personalitate unei zone, si o incapere cu foarte multe plante se poate inscrie intr-o estetica moderna. Poti utiliza, in acest sens, zona de sub fereastra, in cazul in care nu ai acolo un calorifer. O serie de suporturi tip masa, cu adancimea mult mai mica decat lungimea, pot sustine florile la partea superioara si reviste sau alte obiecte  in partea de jos.

Sursa foto: www.home-designing.com

Articole similare

VEKA anunţă achiziţia grupului Bowater Building Products din Marea Britanie

comunicat de presa

Cornulete cu untura

de la cititori

Cele mai noi colecții Poliform și Porcelanosa, prezente în showroom-ul Delta Studio

comunicat de presa

Lasă un comentariu