Image default
Amenajare baie Practic

Cum alegi prosoapele de baie

Iată câteva sfaturi practice despre cum alegi prosoapele de baie. Prosoapele de baie sunt elemente în care trebuie să investești, pentru că altfel, alegând unele mai ieftine, vei cumpăra la nesfârșit prosoape noi de baie.

Când alegi prosoapele de baie nu trebuie să le iei din piață sau din supermarket. Mergi la magazine specializate pe acest tip de produse, care au specialiști ce te vor îndruma să alegi prosoapele de baie perfecte pentru tine. Este primul pas pe care trebuie să îl faci când alegi prosoapele de baie de calitate.

Ce fel de fire trebuie să aibă

Un alt aspect la care trebuie să fii atent când alegi prosoapele de baie îl reprezintă firele lor: dacă sunt tari și rare, atunci cu siguranță ții în mână un prosop de baie de proastă calitate. Firele prosoapelor de baie trebuie să fie moi și dese precum firele de iarbă ale unui gazon sănătos.

Caută prosoapele de baie tratate antibacterian. Este vorba despre prosoapele de baie din bumbac de foarte bună calitate și care, în marea lor majoritate provin din Turcia. Acest tratament nu îți afectează pielea în nici un fel, însă odată cu trecerea timpului, efectul antibacterian dispare. La ce este bun acest tratament? După ce ne ștergem cu un prosop de baie, au loc procese între celulele moarte de pe corpul nostru și umezeala, de aici rezultă și mirosul specific. Orice prosop de baie tratat antibacterian nu va mirosi.

Prosoape pentru toată familia

Dacă tot am ajuns la familie, fii atent la dimensiunile prosoapelor de baie. O persoană are nevoie de trei dimensiuni diferite.

Cum ziceam și mai sus, când alegi prosoapele de baie, gândeste-te ca la o investiție, nu lua multe și ieftine. O persoana adultă folosește cel mult trei prosoape de baie pe săptămână, așa că, la un calcul simplu îți dai seama că o familie de patru persoane are nevoie de aproximativ 25 de prosoape de baie pe lună. 

Dacă vrei neapărat să asortezi prosoapele de baie cu restul decorului, o poți face fără nici un fel de problemă. Prosoapele de baie albe sunt cele pe care murdăria se vede cel mai repede, ca să scapi de acest aspect neplăcut, le poți albi.

Foto: Pinterest

Articole similare

Livingul transformat in dormitorul copiilor

casamea.ro

Top 10 greseli de evitat in proiectele de bricolaj – Partea 2

Alexandra Petraru

Zona de relaxare in fostul balcon

Constantin Stefan

Lasă un comentariu