Image default
Amenajari Exterioare

Cum alegi piscina perfecta?

In functie de suprafata terenului care urmeaza sa gazduiasca un astfel de element, dar şi de bugetul celor care işi doresc propriul bazin, piscinele se impart in două mari categorii: interioare şi exterioare, care la randul lor pot fi:

Exterioare:

–         piscine ingropate;
–         piscine supraterane;
–         piscine gonflabile.

Interioare:

–         piscine ingropate;
–         piscine supraterane.

Piscinele ingropate sunt cele mai spectaculoase, avantajul lor major fiind acela ca beneficiarul poate alege de la formă, dimensiuni (lungime, latime şi adancime) şi pana la finisaje, totul depinzand de suprafata terenului pusa la dispozitie, precum şi de suma pe care proprietarul işi permite s-o investeasca intr-o astfel de anexa. Mai mult, optand pentru o piscina ingropata, optati pentru rezistenta şi durabilitate.

Ca solutie constructiva, acestea implica un efort considerabil, atat financiar, cat şi din punctul de vedere al constructiei, fiind nevoie de o perioada mai lunga de timp pentru a fi realizata. Consilierea din partea unui peisagist este necesara cu atat mai mult cu cat acesta, in functie de doleantele dumneavoastră, va reuşi sa transforme gradina – care include şi piscina – intr-un spatiu armonios, placut.

Materialele care pot compune o piscina ingropata sunt: betonul armat (altfel spus modelul clasic), panourile din otel şi fibra din sticla.

Piscina supraterana este recomandata gradinilor cu suprafete medii. Unul dintre avantajele majore este timpul scurt de instalare. Gratie manualului de instructiuni cu care vine insotita, piscina supraterana poate fi montata fara asistenta specializata. Din acelaşi motiv poate fi instalata şi demontata in orice moment al anului.

Din lemn sau panouri de otel, aceasta va deveni atractia gradinii, mai ales in situatiile in care este dotata cu sisteme de tip hidromasaj.
Cu toate ca beneficiarul este limitat din punctul de vedere al formei şi finisajului, prin intermediul accesoriilor (care pot fi achizitionate optional) piscina supraterana va capata noi perspective. Singurele conditii pe care aceasta le solicita sunt: o intretinere periodica, precum şi un montaj corect pe o suprafata plana, fara denivelari.

Piscina gonflabila e cea mai ieftina varianta, ideală pentru cei mici. Pentru a trece mai uşor peste vara caniculara, piscina gonflabila devine solutia ideala atat pentru adulti, cat mai ales pentru copii. La ora actuala, piata de specialitate pune la dispozitia doritorilor numeroase modele; astfel, piscinele gonflabile variază de la forma si capacitate pana la sistemele auxiliare cu care pot veni insotite.

Chiar dacă nu prezinta rezistentă la fel de mare ca cele ingropate sau supraterane, pentru faptul ca poate fi instalata in timp record, chiar şi in 10 minute, oriunde in interiorul gradinii, piscina gonflabila caştiga tot mai mult teren.

In ceea ce priveşte piscina de interior, aceasta prezinta cele mai ridicate costuri, insa satisfactia este maxima avand in vedere faptul ca beneficiarul se poate bucura de clipe de relaxare şi mişcare din belşug, in orice moment al anului.  

Pe langa suprafata generoasa pe care trebuie sa i-o alocati piscinei, trebuie sa luati in calcul un sistem de incalzire optim atat pentru apa din bazin, cat şi pentru incaperea propriu-zisa. De asemenea, vaporii calzi intrati in contact cu suprafetele reci vor da naştere condensului, motiv pentru care trebuie sa asigurati o buna ventilatie şi dezumidificare a aerului.

Un alt aspect de care trebuie sa tineti cont este designul acesteia. Piscina interioara vine ca o completare a locuintei, fapt pentru care trebuie sa respecte abordarea stilistica deja existenta.

In interiorul locuintei, la fel de bine işi poate gasi locul şi o piscina supraterana, altfel spus un jacuzzi. Acesta este recomandat pentru amenajarea unei zone spa, din care nu ar trebui sa lipseasca nici sauna.

Costuri de intretinere pe perioada verii

In functie de piscina pentru care optati, precum şi de zona in care a fost montata, de timpul petrecut in soare, de tipul de filtru şi de pompa cu care a fost dotata, costurile de intretinere variaza de la un model la altul.

Consumabilele, precum clorul şi substantele impotriva formarii algelor, sunt obligatorii pentru oricare din beneficiari. O variantă agreabila este aceea a utilizării pastilelor cu actiune multipla. Pe ambalajul fiecărui produs veti gasi indicatiile de care aveti nevoie.

Cat priveşte piscina ingropata, o igienizare corecta a apei din bazin va face posibila schimbarea ei doar de doua ori pe an.

Articole similare

Dressingul inteligent, un must have al casei moderne

Simona Popa

Plantele de pe pervazul ferestrei

Olivia Vereha

Suplimentele de ingrasamant

RL online

Lasă un comentariu