Image default
Amenajari apartamente Amenajari Interioare

Cum alegi patul potrivit

Daca ai achizitionat un ansamblu complet de mobilier pentru dormitorul tau, atunci, cu siguranta, iti va fi mai greu sa alegi un pat confortabil, care sa se integreze bine in decor. Iata cateva repere care te pot ajuta in alegerea patului perfect.

Dimensiuni

Un pat prea mic poate crea disconfort in timpul somnului, iar dimineata sa te trezesti obosit. Dimensiunea optima pentru un pat single este de 180 x 200 cm. In cazul unui pat dublu dimensiunile pornesc de la cele ale saltelei. Aici exista niste dimensiuni standard, de la 140-160 si pana la 180 – 200/200 cm.
Specialistii spun ca patul ideal pentru doua persoane ar trebui sa fie indeajuns de lat incat cei doi parteneri sa poata sta unul langa celalalt, intinsi, cu bratele sub cap, indoite, fara sa isi atinga coatele. De asemenea, in ceea ce priveste lungimea, patul ar trebui sa fie cu cel putin zece centimetri mai lung decat inaltimea celui mai inalt partener.

Tetiera

Reprezinta un element important pentru aspectul patului si al incaperii. Ea va face legatura cu restul mobilierului din camera, dar si cu culorile alese pentru pereti sau perdele si draperii. De exemplu, daca peretele din spatele patului este zugravit intr-o nuanta neutra, este indicat sa alegi o tetiera intr-o culoare contrastanta.

Salteaua

Este indicat ca lungimea saltelei sa fie cu cel putin 20 de cm mai mare decat inaltimea ta. O saltea pentru o singura persoana trebuie sa aiba o latime de cel putin 90 de cm, iar cele duble de cel putin 140 de cm. Gradul de confort depinde si de calitatea accesoriilor pentru pat, indeosebi de cea a saltelei. 

Articole similare

Trandafiri pe un fundal… „rock”

Laura Ilica

Curte rustică, interior clasic

casamea.ro

Dragoste la prima vedere

casamea.ro

Lasă un comentariu