Image default
Amenajari apartamente Amenajari Interioare

Cum alegi o tigaie performanta

Te numeri printre pasionatii de gatit si esti topit dupa friptura, carnaciori si alte bunatati facute la tigaie? Cu siguranta, nu iti plac si atunci cand se lipesc de tigaie, se ard sau se intaresc.

Daca ti se intampla frecvent acest lucru, ai la dispozitie doua variante: fie renunti la mancarurile prajite, fie iti cumperi o tigaie mai buna.

La prima vedere, toate tigaile sunt la fel, insa nu si preturile. Diferentele mari de pret se explica in primul rand prin caracteristicile materialelor din care sunt fabricate aceste produse. Vedetele sunt tigaile cu teflon, care faciliteaza o gatire rapida si se intretin foarte usor.

Dar ce este teflonul? Raspunsul: denumirea comerciala a unui polimer sintetic, cunoscut si ca politetrafluoroetilena, care este foarte alunecos si respinge complet apa, solutiile apoase, uleiurile si grasimea. Asta inseamna ca, atunci cand faci omleta sau clatite, acestea nu se vor prinde de tigaie.

Exista o serie de caracteristici ce diferentiaza o tigaie obisnuita de una de buna calitate. Asadar, o tigaie este performanta daca:

– Are baza groasa multistratificata, incapsulata, din aluminiu, cu proprietati de termoacumulare, adica incalzeste uniform si retine caldura timp indelungat.

– Peretii vasului sunt formati din mai multe straturi, care pot fi din aluminiu, aliaje din aluminiu, inox.

– In interiorul tigaii a fost aplicata o tehnologie avansata non-stick (suprafata antiadeziva foarte durabila).

– Termenul de garantie este de pana la 30 de ani pentru uzul casnic si de pana la 10 ani pentru cel profesional.

Sfat

Atunci cand cumperi o tigaie, citeste cu atentie specificatiile tehnice de pe eticheta sau cere detalii in magazin. Greutatea sau pretul ridicat nu sunt neaparat garantia unui produs inovator.

Sursa foto:

www.yuppiechef.com

www.pinterest.com

 

Articole similare

Farmecul autohton al Brașovului reflectat într-o casă de familie

casamea.ro

Cea mai scumpa casa din lume

Alexandra Petraru

Decor clasic intr-o casa englezeasca

Elena Virlan

Lasă un comentariu