Image default
Amenajari Interioare

Cum alegi mașina de spălat rufe

Am strâns la un loc câteva sfaturi practice care să te ajute într-o decizie importantă din gospodăria ta: cum alegi mașina de spălat rufe. Nu este cine știe ce filozofie, însă sunt anumite lucruri la care trebuie să fii atent atunci când alegi mașina de spălat rufe. 

Gândește practic

Primul și cel mai important pas, atunci când alegi mașina de spălat, este măsurarea locului unde o vei monta. Fie că este în baie, sau mai nou, sub chiuveta din bucătărie, trebuie să știi exact dimensiunile spațiului de care dispui. În general, mașinile de spălat au dimensiuni standardizate, așa că o simplă căutare pe internet îți poate ușura munca.

Extra sfat: cele mai multe mașini de spălat rufe au încărcare frontală, însă dacă dispui de un spațiu mic, cele cu încărcare verticală pot fi mai potrivite (pentru că sunt și mai înguste).

Capacitate 

De obicei, un tambur de mașină are o capacitate de la 5 kg până la 11 kg. Sfatul nostru este să îți faci o medie cam câte rufe speli pe săptămână și cât de des, în acest fel vei ști cum alegi mașina de spălat în funcție de capacitatea ei. 

Extra sfat: ca o medie generală, o mașină de spălat de 7 kg capacitate este suficientă pentru o gospodărie.

Eficiența energetică

Atunci când alegi mașina de spălat, fii atent la eficiența energetică de pe etichetă, doar nu vrei să te trezești că mașina ta consumă mai mult decât ai anticipat. Minimul recomandat este de A+.

Extra sfat: spală hainele la o temperatură mai joasă (30 – 40 de grade) dacă vrei să economisești și mai multă energie.

Funcții

Când alegi mașina de spălat, funcțiile ei foarte variate sunt cele care pot să te deruteze un pic. Pentru mai multe funcții, vei plăti mai mult. Dar oare ai nevoie de toate? Fă un mic rezumat mental al lucrurilor pe care le ai și cum ai nevoie ca acestea să fie spălate, în acest fel vei alege și mașina potrivită fără să te gândești că ai plătit în plus pentru niște funcții pe care nu le folosești.

Extra sfat: zgomotul mașinii de spălat poate fi destul de neplăcut, cauta între funcțiile ei una care să aibă un nivel de zgomot redus.

Foto: Pinterest

Articole similare

Scaunul Columbia, un chilipir

Ana-Maria Oancea

Steampunk sau puterea imaginatiei propulsata de aburi

Radu Vezure

Mix de stiluri, culori si texturi intr-o locuinta londoneza

Catalina Coca

Lasă un comentariu