Image default
Amenajari Interioare

Cum alegi masina de spalat rufe

Masina de spalat rufe reprezinta o achizitie pe termen lung. Alegerea modelului potrivit este in stransa legatura cu o multitudine de aspecte, ce tin de calitatea produsului, consumul de energie si apa, de nevoile familiei si nu numai.

La achizitionarea unei masini de spalat trebuie luate in calcul criteriile cu caracter general (ex: consumul de energie sau apa), stabilite prin norme si standarde si care sunt comparabile intre diversi producatori. Astfel clasa de eficienta energetica poate fi un criteriu important. In prezent exista modele cu consum de energie extrem de redus, motiv pentru care se claseaza intr-o clasa superioara clasei de energie A (cum ar fi A+++). Astfel, pe piata din Romania sunt disponibile modele care consuma cu 30% sau 20% mai putina energie decat modele situate in clasa de eficienta A, pastrand nealterate performantele de spalare (clasa A).

Insa exista si aspecte de natura personala care pot fi stabilite de fiecare cumparator in parte. De exemplu dorinta de a economisi timp – a dus la dezvoltarea de tehnici si optiuni de spalare ca programe super-rapide de 12-15 minute sau tehnologia VarioPerfect cu EcoPerfect si SpeedPerfect – ce permit utilizatorului sa decida: economie de energie cu pana la 30% pentru programul selectat sau reducerea timpului de spalare cu pana la 60%.

Alte aspecte de care se poate tine cont sunt reprezentate de programele speciale de spalare ca de exemplu: programul anti-alergenic Sensitive sau program special pentru geci de puf cat si programe speciale pentru intretinerea hainelor copiilor: Kids Stains sau Kids Jeans.

De asemenea, pentru cei care nu au suficient spatiu si pentru amplasarea unei uscator de rufe, o masina de spalat rufe cu uscator poate reprezenta solutia ideala.

Functii performante

Perfomanta unei masini de spalat rufe este data in primul rand de consumul sau. In prezent, cele mai performate masini de spalat rufe din acest punct de vedere sunt cele cu eficienta energetica A-30% (consuma cu 30% mai putina energie decat un model din clasa de energie A). De asemenea, sistemele speciale ca panou lateral anti-vibratie, motorizare EcoSilence cu inductie pe magnet permanent alaturi de un design special al tamburului ca VarioSoft asigura performanta maxima in spalare alaturi de un nivel de zgomot redus la minim.

Factori care asigura durabilitatea masinii

De obicei, problemele ce pot intervini in utilizarea unei masini de spalat rufe se datoreaza unei instalari sau utilizari necorespunzatoare a masinii. E important ca dupa achizitia masinii, suruburile de transport ce tin tamburul fixat de cuva sa fie indepartate, iar masina sa fie asezata la nivel pentru evitarea trepidatiilor. De asemenea, presiunea apei trebuie sa fie corespunzatoare (un minim de 10 litri/minut).

Referitor la cuva, materialele din polialiaje sunt superioare cuvelor din inox. Cuvele din polialiaje (ex: polyinox) retin mai bine caldura si drept urmare reduc consumul de curent, iar depunerile de calcar sunt reduse. Structura cuvelor din polialiaje inclde materiale speciale ca fibra de carbon, ceea ce la fac mult mai rezistente la vibratii, socuri si centrifugare la turatii ridicate.

 

Articole similare

Casa in stil mediteranean, construita la „gri” in 60 de zile

Costel Popa

Depozit belgian abandonat, transformat intr-o locuinta exceptionala!

Madalina Constantin

Cladirea care absoarbe smogul de parca ar fi o padure

Madalina Constantin

Lasă un comentariu