Image default
Amenajare living Practic

Cum alegi masa din dining

Pentru a evita alegerea nepotrivita a mesei din dining, Decoist.com atrage atentia asupra catorva aspecte de care ar fi bine sa tii cont inainte de a-ti achiziona o masa noua.

In functie de marimea si forma diningului, masa ideala pentru acest spatiu poate lua diverse forme. Mesele dreptunghiulare sunt cele mai practice si mai des intalnite in locuintele in care cina in familie si vizitele musafirilor sunt adevarate evenimente.

Daca ai diningul amenajat intr-un spatiu mic, o masa ovala sau rotunda va fi mult mai potrivita si te va ajuta sa economisesti spatiu. Aceste modele sunt, de obicei, mult mai mici si mai usor de asezat intr-o camera de dimensiuni reduse. In plus, o masa rotunda va da un aer intim unui dining, mai ales atunci cand este discret luminata de o lampa stilata.

Daca vrei sa intri in categoria exceptiilor, poti opta pentru o masa patrata. Designerii nu folosesc foarte des astfel de modele in amenajarile lor, deoarece ocupa mult spatiu intr-o incapere si ingreuneaza servirea mesei.

Majoritatea designerilor considera ca masa dicteaza stilul intregului dining, atunci cand acesta ocupa o incapere separata. Exista insa multe locuinte in care diningul este o continuitate a bucatariei sau a livingului, toate fiind amenajate in acelasi spatiu deschis. In acest caz, stilul diningului poate completa stilul celorlalte zone, atat prin materialul si culoarea mesei, cat si prin modelul si tapiteria scaunelor.

Daca preferi contrastele, poti opta pentru o masa rustica, din lemn, intr-un decor modern, sau pentru o masa luxoasa intr-un decor minimalist.

Orice model ai alege, asigura-te ca spatiul pe care il vor ocupa masa si scaunele iti va lasa suficienta libertate de miscare.

 

Articole similare

Cum transformi o casa veche intr-o casa noua si confortabila

comunicat de presa

3 utilizări inteligente ale bureţilor de spălat vase

casamea.ro

Cum rezolvam problema spatiala a bailor

Constantin Stefan

Lasă un comentariu