Image default
Amenajari apartamente Amenajari Interioare

Cum alegi corect dimensiunea covorului, in functie de camera

Covorul poate fi detaliul decisiv pentru o amenajare reusita, dar si piesa care, daca nu este aleasa in mod corect, poate contribui la o atmosfera neplacuta a incaperii, care genereaza anxietate. Daca mai pui la socoteala si faptul ca preturile covoarelor sunt destul de piperate, este mai bine sa stii cateva principii pentru a alege corect dimensiunea lui.

Covorul din camera de zi

Intr-un living generos, in care zona de stat se afla in centrul spatiului, rolul covorului este sa defineasca limitele spatiului ocupat de canapea si fotolii. Pentru ca aceasta zonificare sa fie posibila, cu cat este mai mare covorul, cu atat este mai bine. Astfel, toate piesele de mobilier trebuie sa fie asezate complet pe covor.

In cazul unui apartament, unde canapeaua este, de cele mai multe ori, asezata cu spatele la perete poti utiliza un truc care sa iti permita atat zonificarea, cat si alegerea unui covor cu dimensiuni mai mici. Este suficient ca picioarele canapelei si fotoliilor, daca este cazul, sa fie asezate pe covor.

Ce sa nu faci: nu alege niciodata un covor mic pe care sa il asezi numai sub masa de cafea. Regula pe care trebuie sa o urmaresti este ca atunci cand stai asezat, picioarele sa fie pe covor.

Zona de luat masa

Atat in cazul unei mese rectangulare sau a uneia rotunde, trebuie sa urmaresti acelasi principiu ca in zona de living. Masa si scaunele trebuie sa fie asezate complet pe covor, indiferent de forma acestuia. Mai mult, marginile covorului trebuie sa se extinda si in spatele scaunelor, astfel incat acestea sa ramana asezate pe covor atunci cand sunt trase.

Ce sa nu faci: alegerea unui covor prea mic nu creeaza zonificarea necesara si da un aer meschin. In plus, risti ca invitatii sa se impiedice in marginile covorului atunci cand vor sa se aseze.

Dormitor

Dormitorul iti permite mai multe optiuni de alegere a covorului. In situatia ideala a unui dormitor amplu, patul si noptierele trebuie sa fie complet asezate pe covor. In cazul patului asezat la perete si a unei camere mai mici, alege un covor care sa fie asezat sub pat si ale carui margini sa porneasca din dreptul noptierelor. Atunci cand te ridici din pat, picioarele tale trebuie sa ajunga pe covor.

Daca nu te incanta ideea unui covor sub pat, alege doua covoare mai mici asezate pe fiecare parte a patului. Marginea acestuia trebuie sa porneasca tot din apropierea noptierei. In cazul unui pat asezat pe coltul camerei, alege un covor cu lungime mai mare, asezat de-a lungul laturei libere a patului.

Ce sa nu faci: niciodata sa nu optezi pentru un covor mic pe care sa il amplasezi la capatul patului. Pe langa faptul ca vei obtine o amenajare cu proportii nefericite, dimineata, picioarele tale nu vor putea sa atinga o suprafata moale la primul contact cu podeaua rece.

Sursa foto: www.apartmenttherapy.com

Sursa foto: www.design-homes.ru

Articole similare

Castiga produse pentru intretinerea lemnului de la KOBER

RL online

Cum se intretine mobilierul din PAL melaminat

Elena Virlan

Un singur cuier, 3 abordari diferite

casamea.ro

Lasă un comentariu