Image default
Amenajari apartamente Amenajari Interioare

Cum alegi blatul potrivit. Partea II

Cum sa alegi culoarea blatului este simplu: fie in ton/in contrast cu cea a mobilierului, fie in acord cu cea a pardoselii sau tamplariei. Esential este ca aceasta culoare sa se regaseasca in schema cromatica utilizata in acest spatiu. Adevarata problema apare atunci cand trebuie sa te decizi asupra materialului, dat fiind faptul ca fiecare prezinta avantaje si dezavantaje.

Blaturi din granit

Au meritul de a rezista la temperaturi foarte inalte. Daca sunt corect tratate, se comporta destul de bine la pete. Granitul nu se sparge usor, insa, odata deteriorat, nu mai poate fi reparat si trebuie inlocuit. Dezavantajele principale sunt pretul ridicat si faptul ca necesita o intretinere periodica.

Piatra naturala acrilica

Prezinta proprietati exceptionale de a se termoforma si imbina invizibil, dand viata unor proiecte de design indraznete. Piatra naturala acrilica (Naturals Acrylic Stone) este un material extrem de versatil, non-toxic, cu suprafata rezistenta la contaminare, chiar si in cazul unei expuneri prelungite. Datorita compozitiei sale, este rezistenta la uzura, temperaturi ridicate, aciditate, zgarieturi si la o gama larga de agenti chimici, motiv pentru care este recomandata in bucatariile in care se gateste mult.

Blaturi din piatra naturala 

Acestea pot fi realizate fie din piatra naturala in bloc compact (de exemplu, din marmura, granit), fie din materiale compozite, ce se deosebesc prin calitati estetice si functionale. Ultimele sunt mai rezistente decat cele din piatra naturala, au o suprafata neteda, permit indepartarea usoara a impuritatilor se gasesc intr-o gama de culori variata. Piatra naturala se foloseste mai rar decat alte materiale. Motivul? Procedeul prin care se obtin blaturile este mai complicat si costisitor.

Articole similare

MECIUL CAMPIONILOR – Stadionul Dr. Constantin Radulescu

RL online

10 Martie – Revista de unelte si echipamente

RL online

Interior personalizat prin culoare

Elena Turcu

Lasă un comentariu