Image default
Amenajari apartamente Amenajari Interioare

Cum alegi blatul de bucatarie. Partea I

Cum sa alegi culoarea blatului este simplu: fie in ton/in contrast cu cea a mobilierului, fie in acord cu cea a pardoselii sau tamplariei. Esential este ca aceasta culoare sa se regaseasca in schema cromatica utilizata in acest spatiu. Adevarata problema apare atunci cand trebuie sa te decizi asupra materialului, dat fiind faptul ca fiecare prezinta avantaje si dezavantaje.

Blaturi din lemn

Prezinta un grad ridicat de rezistenta. Prin urmare, au o viata destul de lunga. Petele sau zgarieturile se pot indeparta, iar zonele cu pricina se lacuiesc. Tipuri de lemn din care se pot realiza blaturi sunt diverse, insa, pe piata de la noi, cel mai frecvent intalnit este cel din stejar.

PAL melaminat

Avantajul blaturilor executate din acest material este dat de gama foarte mare de modele, culori si imitatii (lemn, granit etc.). Datorita numeroaselor posibilitati de finisare, se pot integra in orice stil ambiental. Sunt cele mai ieftine de pe piata de profil, se curata si se intretin usor, dar se pot deteriora la fel de usor.

Blaturi din inox 

Inoxul este o optiune mai noua in ceea ce priveste utilizarea lui ca material de realizare a blaturilor. Un astfel de blat nu are pori si nu atrage mirosuri sau germeni, ceea ce inseamna ca este foarte igienic. Se curata si intretine usor si rezista bine la temperaturi mari. Dezavantaje: nu se potriveste din punct de vedere estetic in orice tip de bucatarie, are un pret ridicat si se poate pata.

Articole similare

Cum sa pui in valoare un bovindou

Elena Turcu

Retro, colorat si vesel

Ion Diamandi

Mobilă ieftină pentru confortul și buzunarul tuturor

comunicat de presa

Lasă un comentariu