Image default
Amenajari apartamente Amenajari Interioare

Cum alegeti materialele pentru finisaje?

Primul si cel mai important pas in reamenajarea locuintei il constituie stabilirea stilului de amenajare, deoarece in functie de acesta veti achizitiona apoi materialele pentru finisaje, mobilierul si accesoriile. S-ar putea afirma ca stilul ales “dicteaza” in mare parte tipul materialelor de finisaj.

Daca doriti sa creati un decor pe termen lung, probabil ca va veti orienta catre stilul clasic. Principalele materiale care se recomanda a fi utilizate sunt lemnul (pentru tamplarie si pardoseala) si placile ceramice cu modele simple si discrete – pentru pereti (bucatarie, baie). Dimpotriva, daca doriti un ambient modern, ar trebui sa mergeti pe contraste de culori si forme lucioase. Folositi cu incredere materiale ca sticla si inoxul. O solutie pentru pereti este zugravirea lor cu vopsea decorativa, de preferat in culori indraznete, cum ar fi roz, oranj, verde sau turcoaz. Daca alegeti culori tari, atunci este indicat sa vopsiti doar unul dintre pereti, restul ramanand albi, pentru a nu crea o atmosfera obositoare.

Placerea de a va intoarce in trecut, de a pune accentul pe elemente naturale si traditionale o puteti valorifica prin amenajarea casei in stil rustic, cautand materiale naturale (lemn masiv sau exotic), in niciun caz plastic sau inox. Zugravirea peretilor in alb poate parea banala, insa in acest caz va fi de mare efect.

Articole similare

Idei pentru decorarea livingului

Elena Turcu

Provocarea de a face accesibile amenajările de calitate

RL online

O casa cu personalitate

RL online

Lasă un comentariu