Image default
Home

Cum alegem obiectele sanitare?

Amplasarea obiectelor sanitare

Cada de baie. Datorita formelor diverse (patrate, dreptunghiulare, rotunde, sub forma de scoica, cu design retro, cu forme atipice, cu spatii pentru sezut etc.), cazile se pot integra in orice tip de baie. Modelele pe colt prezinta avantajul ca se monteaza usor si lasa mai mult spatiu intr-o baie de mici dimensiuni. Dimensiunile salii de baie „dicteaza” in mare masura forma cazii: daca ai o baie dreptunghiulara, este indicata o cada pe colt; daca este patrata, e de preferat o cada clasica, dreptunghiulara.

Inainte de amplasare masoara foarte bine spatiul; trebuie luate in calcul cadrul si forma obiectului, lasand spatiile necesare pentru finisaje.

Cazile au nevoie de suporti speciali din metal sau de cadre din caramida si nisip. Exista cazi care au loc prevazut special pentru robinete, iar altele se monteaza in afara cazii, pe perete.

Cabina de dus. Masurarea spatiului in care va fi montata cabina de dus este cat se poate de necesara. De cele mai multe ori, cabina de dus poate fi instalata in locul cazii.

Etanseitatea cabinei de dus reprezinta un element important. In acest scop, peretii cabinei ar trebui sa fie prevazuti cu un sistem de garnituri incolore elastomerice si cu banda magnetica.  Sunt de preferat cabinele de dus cu usi dotate cu rolete cu rulmenti. Aceasta varianta permite ca usa sa se deplaseze si manevreze usor si fara zgomot.

Este necesara izolarea suplimentara a peretelui pe care se pune cabina, mai ales daca este un perete exterior al cladirii.

Lavoarul

Cumpararea  unui lavoar este strans legata de o serie de aspecte, cum ar fi: bugetul de care dispui, spatiul disponibil pentru montaj, numarul de persoane care utilizeaza lavoarul (ceea ce poate duce la achizitia unui lavoar dublu daca baia este utilizata in mod constant de doua persoane), varsta si inclinatiile estetice, geometria cazii de baie (in cazul in care aceasta exista deja – pentru a pastra linia aceluiasi stil).

Dimensiunile unui lavoar se aleg in primul rand in functie de spatiul salii de baie. In baile mai putin spatioase (cum ar fi cea de serviciu) este indicat un lavoar de colt, cu picior scurt si de dimensiuni mai mici.

Cand suprafata salii de baie permite, este ideal un model de lavoar complet, care are in dotare oglinda si mobilier de pardoseala si suspendat.

Idee

Familiile compuse din mai multi membri pot opta pentru doua lavoare montate in acelasi blat.

Recomandari pentru montare

– Este indicat ca inaltimea fata de sol sa fie intre 80-85 de cm, dar poate creste (si pana la un metru) in functie de inaltimea persoanelor care il folosesc.
– Daca s-a optat pentru doua lavoare, distanta dintre ele trebuie sa fie de minim 40 de cm.
– In fata unui lavoar trebuie sa existe un spatiu de minim un metru patrat.

Corpul de WC

Pentru a economisi spatiu, bazinul poate fi montat in perete.

Articole similare

Decorating trends you loved as a kid, adapted to grown-ups

Ana Mincu

Pardoseala din PVC, naturala si ecologica

RL online

Cum sa integrezi ardezia flexibila in amenajarea casei

casamea.ro

Lasă un comentariu