Image default
Amenajari Exterioare

Cum alegem mobilierul de exterior?

In general, un mobilier de terasa se refera la un set format din scaune si masute ce pot fi amplasate fie in imediata apropiere a piscinei, fie intr-o zona delimitata care coincide adesea cu terasa. Astfel, primul aspect ce trebuie urmarit in alegerea mobilierului de exterior este acela al materialelor si al rezistentei acestora la diversi „factori de risc”, cum ar fi umiditatea, soarele, intemperiile, socurile mecanice si implicit rezistenta in timp.

In linii mari, cele mai intalnite si recomandate materiale sunt: bambusul, ratanul, rachita si/sau aluminiul, dar si plasticul. Daca rachita este un material popular datorita pretului sau accesibil, aluminiul este o varianta usoara ce permite manevrarea mobilierului dintr-o parte in alta fara prea mult efort.

Teak-ul reprezinta si el o solutie eficienta. Rezistent la umezeala, mucegai, raze UV si insecte, acest tip de material este usor de intretinut si isi mentine aspectul „proaspat” pentru o perioada lunga de timp. De asemenea, mobilierului din plastic are avantajul ca este produs intr-o multitudine de forme si culori, urmarind, de cele mai multe ori, un design minimalist. Desi mai rar intalnit, salcamul isi face si el aparitia sub forma de masute de terasa, alaturi de sticla transparenta sau colorata.

O categorie aparte o reprezinta mobilierul de exterior pliabil, adica acele piese de mobilier ce pot fi stivuite, devenind astfel ergonomice si avantajoase. Ele pot fi depozitate in spatii mici sau medii, pe timpul iernii sau cand prezenta lor nu este necesara.

Designul reprezinta cel de-al doilea aspect pe care trebuie sa il aveti in vedere in alegerea mobilierului. Fie ca optati pentru o linie clasica, rustica, moderna sau minimalista, recomandarea noastra este aceea ca mobilierul de terasa sa fie o continuare spre exterior a stilului interior al casei. Astfel, exista o comunicare placuta intre cele doua zone si nu se creeaza nicio discrepanta care sa ne afecteze vizual si psihic, la nivelul confortului emotional.

In acelasi context intra si definirea culorilor. Fiind vorba de vara, soare si mult optimism, culorile indraznete sunt cea mai buna alegere pentru persoanele tinere, moderne, nonconformiste. Verde, galben, rosu, turcoaz sunt doar cateva sugestii. Iar pentru un look interesant sau sic optati si pentru imprimeuri, fie ele dungi, carouri, florale sau alb&negru. Nuantele neutre de bej, grej, maro, pastel pot fi intalnite intr-o amenajare traditionala, eleganta. 

Articole similare

Cum folosim fertilizatorii pentru plante si gazon

casamea.ro

O gradina mica si relaxanta

Elena Turcu

24 de idei – Cum alegi scara de interior?

Alexandra Petraru

Lasă un comentariu