Image default
Amenajari apartamente Amenajari Interioare

Cum alegem galeria si sistemele de prindere pentru perdele

Mereu la moda si adaptabile diverselor stiluri de amenajare, perdelele isi pastreaza farmecul lor aparte. Nu mai putin importante sunt galeriile si sistemele de prindere, care, pe langa rolul de sustinere a perdelelor si draperiilor, completeaza amenajarea, dandu-i o nota de eleganta.

Magazinele de specialitate ofera nenumarate modele de galerii si sisteme de prindere. Cele sculptate in lemn sunt preferate de multi cumparatori intrucat se pot utiliza in spatii amenajate atat in stil clasic, rustic, cat si oriental. Capetele galeriilor se gasesc, de asemenea, in diverse forme: ascutite, ovale, abstracte, modele ce reprezinta simboluri mitologice, chiar religioase. Astfel, aveti posibilitatea de a achizitiona un model care sa va satisfaca pe deplin si care sa se integreze perfect in decorul de acasa.

In general, galeriile sunt realizate din urmatoarele materiale: lemn, fier forjat, aluminiu, inox, piele etc. Acest lucru va ofera posibilitatea gasirii unui model care sa fie compatibil cu nuantele mobilei din lemn sau metal.

In ceea ce priveste stilul, se pot achizitiona galerii cu specific romantic sau clasic, medieval sau rustic, pentru ocazii speciale, pentru un ambient oriental, florale – pentru camera copiilor si chiar pentru baie.

Cand cumparati…

Mai intai, faceti un calcul eficient pentru a va integra in buget. Evitati discrepantele de genul: galerii/sisteme de prindere ieftine si perdele/draperii scumpe sau invers.

Stabiliti care este tipul de bara (galerie) de care aveti nevoie pentru perdelele voastre. Majoritatea perdelelor necesita o singura bara, dar sunt si perdele care necesita doua bare.

Masurati exact lungimea ferestrei inainte de a cumpara bara. Ferestrele au marimi diferite si aprecierea fara masurare exacta poate fi inselatoare. Barele ar trebui sa fie cu cativa centimentri mai lungi decat fereastra pentru a fi siguri ca o va acoperi total.

Nu omiteti sa cumparati toate elementele accesoriilor pentru ferestre: bara sau galeria de prindere, capatul (2), inelele si suportul de prindere (2).

Daca nu va satisfac galeriile –  care sunt structuri vizibile, puteti cumpara sine de rulare care pot fi acoperite cu o cornisa sau o draperie de cornisa. Astfel de accesorii se realizeaza din aluminiu sau plastic.

Respectati instructiunile de folosire atunci cand incepeti montarea galeriilor si sistemelor de prindere.

 

Articole similare

Decor stylish si tineresc intr-o garsoniera de 28 de mp

Elena Virlan

20 de bucatarii amenajate in stil industrial

Olivia Vereha

Cum alegi corect dimensiunea covorului, in functie de camera

Ana Mincu

Lasă un comentariu