Image default
Home

Cum alegem chitul de rosturi

Chitul de rosturi este unul dintre materialele auxiliare care joaca un rol important in procesul de montare al placilor ceramice. Alegerea acestui material de chituire trebuie sa se faca tina cont de o serie de factori. Afla care sunt.

1 Cerintele de exploatare si agresivitatea chimica la care trebuie sa reziste placajul. De exemplu, in bucatarie si baie se spala foarte des cu detergenti si substante chimice de dezinfectie care au efect coroziv si ataca chitul de rosturi.

2. Tipul si natura placilor (dupa chituirea rosturilor unui placaj format din placi cu suprafata absorbanta, placajul poate ramâne “patat” in urma chituirii).

3. Latimea minima a rosturilor. Se stabileste in functie de tipul si dimensiunea placilor.

4. Tipul de trafic si incarcatura, respectiv rezistenta mecanica la abraziune. De exemplu, daca se chituieste un placaj de trafic intens sau greu, se utilizeaza un chit de rosturi la care sa fie indicata rezistenta mecanica la abraziune.

5. Conditiile de clima sau temperatura la momentul aplicarii. Daca se lucreaza la temperaturi mai scazute sau daca se doreste utilizarea rapida a placarii, se foloseste un chit cu priza si intarire rapida. Daca se lucreaza la temperaturi mari sau munca de chituire impune o lucrare laborioasa, se va alege un chit cu timp mare de lucru.

In afara de rolul estetic, chitul de rosturi trebuie sa formeze un strat continuu impermeabil. Pe piata exista in general chituri cimentoase, care nu asigura impermeabilitatea de care ai nevoie. Pentru a imbunatati performantele acestuia (impermeabilitate si elasticitate) se recomanda adaugarea unui aditiv. Daca se doreste obtinerea unor performante superioare, sigilarea rostului se va face cu un sigilant poliuretanic.

Articole similare

A small kitchen at hand

Catalina Coca

Pregătește sucuri delicioase cu Tefal Juice N’Clean

comunicat de presa

Placi ceramice

RL online

Lasă un comentariu