Image default
Amenajari Exterioare

Cultiva condimente pentru pizza chiar la tine in balcon

Busuiocul este condimentul preferat al italienilor. Aroma sa iute-dulceaga se combina perfect cu rosiile. Frunzele se intrebuinteaza proaspete, iar tulpinile se fierb in mancare. Busuiocul cu frunzisul rosiatic diversifica ghivecele aromatice. Acesta se seamana in fiecare an. Semintele germineaza la lumina, de aceea nu trebuie acoperita cu pamanat. Se poate semana in mai multe ghivece sau intr-o lada intreaga. Ciupite in mod regulat, plantele se dezvolta frumos.

Oregano este un ingredient indispensabil al sosului de rosii sau al oricarui fel de pizza. Rasadurile tinere se cumpara primavara. Pe langa soiurile verzi exista si soiuri cu frunzis auriu: „Aureum”.

Rasadurile de rozmarin se cumpara tot primavara, in ghivece. Soiurile atarnatoare sunt foarte aspectuoase. Treimea din partea superioara a mladitelor se taie si se foloseste proaspata pentru condimentarea mancarurilor. Iarna se aduce in interior in locuri luminoase, dar racoroase.

Pentru cultivarea cimbrisorului, una sau doua radacini sunt suficiente. Mladitele se culeg inainte de inflorire. Fiind o planta autohtona, rezista in sezonul rece.

Salvia se poate cumpara in ghiveci. Se intrebuinteaza frunzele tinere. Este bine de stiut ca salvia rezista la temperaturi scazute.

Articol preluat din cartea „Gradina din balcon”, Editura Casa. Pentru mai multe carti despre casa si gradina intrati aici.

Articole similare

6 pasi pentru a transforma o baie plictisitoare intr-una Art Deco

Madalina Constantin

Holuri mici in case mici

Elena Turcu

Ghivece sofisticate pentru o gradina colorata

Elena Turcu

Lasă un comentariu