Image default
Amenajari apartamente Amenajari Interioare

Culorile, vedete intr-un decor optimist

Culorile fresh sunt ideale in locuintele mici: fac spatiile sa para mai mari si mai luminoase, le incarca cu energie si le inveselesc. Nu e de mirare ca arhitecta Anca Mihaela Constantin le-a abordat in amenajarea acestui apartament.

 „Ne-am dorit un interior tineresc, elegant, accesorizat simplu, fara elemente excentrice sau pompoase.”Aceasta a fost prima marturisire pe care au facut-o beneficiarii acestui apartament, pe care l-au achizitionat in 2012. Printre cele mai vizibile dezavantaje pe care le avea locuinta se numarau holul mic si intunecat, bucataria minuscula, care nu permitea amplasarea unei mese, peretii strambi si tavanele „ondulate”, la care se adaugau finisajele si instalatiile vechi, care trebuiau schimbate.

Renovarea a pornit de la zero

Reamenajarea a demarat cu demontarea obiectelor sanitare si decopertarea peretilor si a pardoselii pana la „schelet”. Actiunea a inclus, de asemenea, inlocuirea instalatiei sanitare si a celei electrice. Pe parcurs, gazdele noastre au beneficiat de suportul arhitectei Anca Mihaela Constantin, pe care au cunoscut-o printr-o recomandare.

De la doua la cinci luni

Apartamentul are suprafata de 67 de metri patrati (la care se adauga cea a balconului, de aproximativ 4 metri patrati) si este compus din trei camere. Startul amenajarii s-a dat in 2012, iar mutarea in noul camin a avut loc in 2013. Proprietarii estimasera ca procesul de renovare va dura una-doua luni, insa el s-a extins la aproximativ cinci luni. Decalajul s-a produs, in parte, din cauza primei echipe de muncitori, pe care au fost nevoiti sa o inlocuiasca.

Planul de amenajare conceput de arhitecta a inclus unele modificari de compartimentare, menite sa asigure interiorului un plus de functionalitate. De pilda, s-a desfiintat baia de serviciu in favoarea crearii unui mini-living si s-a renuntat la balcon pentru extinderea bucatariei, masuri luate dupa un studiu atent, pentru a nu fi afectata structura de rezistenta.

Verde si galben, o combinatie curajoasa

Actiunea de amenajare a fost precedata de un proiect 3D si de planse, pentru o vizualizare optima a spatiilor. „Initial, am vrut sa mergem pe culori mai inchise, insa Anca ne-a sugerat sa abordam culori indraznete, pentru a crea senzatia de spatiu si luminozitate in incaperi”, a povestit proprietarul.

Mobilierul din bucatarie (executat pe comanda) este realizat din MDF turnat si PAL melaminat. Combinatia de culori fresh asigura spatiului dinamism, iar finisajele neutre ii ofera echilibru.

In peretele comun cu holul de acces a fost creat un gol, asemenea unei ferestre fixe de dimensiuni generoase, inchisa cu geam clar, ce aduce lumina naturala in aceasta zona. Locul de luat masa devine astfel vizibil.

Arhitecta i-a insotit pe proprietari in magazinele de profil pentru a-i ghida in alegerea celor mai potrivite produse. Tamplaria exterioara a fost achizitionata de la QFort, iar usile sunt de la Bella Casa. La capitolul mobilier, cu exceptia coltarului din living (realizat pe comanda la Ever Art, in Bucuresti,) acesta a fost executat de o firma locala, Cris Decor. Deoarece in Slatina nu ar fi gasit multe lucruri pe gustul lor, beneficiarii si-au extins cautarile si in alte orase. De pilda, majoritatea accesoriilor (perdele, draperii, covoare) provin din diverse magazine din Bucuresti si Craiova. Printre ultimele elemente adaugate in decor au fost corpurile de iluminat, pe care le-au cumparat de la Edar Electronics din Craiova.

Prin acest proiect, arhitecta a urmarit iesirea din rutina vietii in „cutia de chibrit” de la bloc, unde totul este tern si trist. „Am cautat sa realizez un interior cat mai primitor, care sa ii reprezinte pe proprietari si in care sa integrez cat mai bine culori vesele si indraznete. Insa, fara o buna comunicare cu proprietarii (care au inteles din start conceptul de amenajare), acest lucru nu ar fi fost posibil, mai ales ca au existat probleme cu echipa de muncitori. Este imperativ necesar ca arhitectul si executantul sa fie o echipa in momentul executiei. Altfel, unul fara altul, nu vor ajunge la rezultatul dorit”, a explicat Anca Constantin.

Material realizat cu sprijinul arh. Anca Mihaela Constantin.

Tel.: 0728-468.146

[email protected]

 

Articole similare

Amenajare clasica, in dulcele stil american

Catalina Coca

Scaune transparente pentru dining-uri moderne

Catalina Coca

În Mogoșoaia: casă de vacanță transformată în reședință permanentă

casamea.ro

Lasă un comentariu