Image default
Amenajari apartamente Amenajari Interioare

Culorile care sporesc concentrarea

Printre acestea se numara si culorile. Inainte de a alege culoarea potrivita pentru camera de lucru, trebuie sa stim exact ce tip de activitate vom desfasura aici: analitica sau creativa? Acest aspect este foarte important, deoarece fiecare activitate necesita anumite culori ale ambientului.

1. Camera de studiu

Atmosfera de aici trebuie sa transmita sentimentul de calm si liniste, dar totodata sa reprezinte o sursa de energie, care sa contribuie la asimilarea unei cantitati mai mari de informatie. Specialistii considera ca cele mai potrivite culori pentru pereti sunt galben pastel sau portocaliu, deoarece ajuta la cresterea capacitatii de concentrare, stimuleaza procesul de invatare si sporesc eficienta. De regula, intr-o astfel de incapere este bine ca peretii sa fie vopsiti in culori luminoase si calde, in nuante pastelate.

2. Camera pentru activitati analitice

Pentru munca analitica este foarta importanta capacitatea de concentrare. De aceea, culorile vii nu sunt recomandate aici, deoarece distrag atentia. Cele mai indicate sunt nuantele de bej, gri sau albastru. Daca lucrezi de acasa, atunci este ideal ca biroul tau sa fie decorat in tonuri de albastru, care sunt in acord cu starea de seriozitate si responsabilitate ce caracterizeaza un astfel de spatiu. In plus, albastrul inchis ajuta la crearea unei atmosfere reci, dar linistite. Un alt sfat important: intr-o astfel de incapere este bine ca peretii sa fie monocromatici.

3. Camera pentru activitati artistice

Aceasta poate fi amenajata dupa alte reguli. Aici iti permiti sa fii nonconformist si sa utilizezi culori vibrante, care sa stimuleze actul creativ. De pilda, poti face asocieri indraznete de culori puternice, cum ar fi mov, roz, rosu sau albastru. Totusi, evita sa folosesti in exces culori tari, cum ar fi rosu, deoarece pot induce stari de iritare sau nervozitate.

Articole similare

Maxim Anisoara Lidia

RL online

Decor personalizat prin finisaje in stil retro

Elena Virlan

Un fier de călcat bine ales – soluția pentru haine cu un aspect îngrijit

casamea.ro

Lasă un comentariu