Image default
Amenajari Interioare

Culorile care ne ajuta sa dormim mai bine

Culorile creeaza stari, influenteaza comortamente si transmit anumite mesaje. Rolul lor este important nu doar in vestimentatie, ci si in amenajarile interioare. De exemplu, in incaperile destinate relaxarii, cum este dormitorul, sunt indicate culorile relaxante, care sa favorizeze somnul.

Albastru

Gratie efectului sau calmant si relaxant, albastrul a devenit una dintre cele mai utilizate culori pentru dormitoare. Daca vrei sa eviti un look prea monoton, joaca-te cu diferite nuante de albastru. De exemplu: albastru pal pentru pereti, albastru puternic pentru draperii si bleu discret pentru asternuturi. Integreaza in decor si culori calde, cum ar fi diverse nuante de maro, sau o culoare fresh, cum ar fi galben.

Verde

Este o culoare fresh, ce induce senzatia de natural si pozitiv. Tocmai de aceea este recomandata in incaperile destinate destinderii, cum e dormitorul. Pentru un efect relaxant, sunt indicate nuantele fresh, dar nu agresive, precum si cele inchise. Daca vrei sa utilizezi aceasta culoare atat la pereti, cat si la accesoriile pentru pat, alege nuante diferite de verde sau introdu in decor cateva elemente in culori contrastante.

Lila

Un derivat al violetului, lilaul este situata la granita dintre culorile calde si cele reci. Specialistii o considerata ideala pentru un dormitor care se doreste a fi aerisit, degajat si racoros. Desi este etichetat ca fiind o culoare feminina, anumite nuante de lila, combinate cu elemente in culori tari, pot fi utilizate si in dormitoarele pentru barbati.

Portocaliu

Chiar daca face parte din categoria culorilor fresh, care transmit energie, portocaliul induce stari pozitive si senzatia de caldura. Atata timp cat transmite psihicului nostru o atitudine pozitiva, aceasta favorizeaza, in sine, odihna si somnul.

Roz

O culoare feminina prin definitie. Rozul este ideal pentru dormitoare (de copii, adolescente, femei), cu conditia sa nu fie utilizate nuante tipatoare.

Articole similare

Apartament intr-o fosta banca

Georgiana Sfarlea

Shopping de Black Friday: cafetiere la cele mai mici preţuri

casamea.ro

Imprimeurile zebra in amenajarile de interior

Catalina Coca

Lasă un comentariu