Image default
Amenajare gradina Amenajari Exterioare

Culori vesele in ghivece si jardinière

Avantajul plantelor din bulbi este ca nu e nevoie sa renuntam la ele nici daca nu avem gradina – ele pot sa creasca foarte bine in ghivece, jardiniere, pe balcoane sau terase si in plus ne vom putea bucura indeaproape de parfumul si bogatia lor florala.

Arata bine impreuna

Majoritatea plantelor cu bulbi sunt mai frumoase atunci cant sunt sadite in grupuri. Ceea ce este valabil la scara mare este, evident, valabil si la scara mica: pentru a obtine multe flori, bulbii se planteaza stransi unul langa celalalt.

Dezavantajul metodei este ca in ghivecele stramte bulbii nu se maturizeaza indeajuns. In cazul in care pe langa terasa avem si o gradina, plantele se scot din ghivece dupa ce florile s-au ofilit si se planteaza in straturile de flori unde se vor retrage linistite in bulbi.

Doar asa putem fi siguri ca anul urmator vor mai face flori.

In gradinile cu ghivece nu se planteaza soiuri de narcise si lalele inalte deoarece tulpinile lungi pot fi usor rupte de vant sau furtuna.

Se aleg soiuri cu tulpina scurta si florile inmiresmate – cum este narcisa „Tete a tete” – astfel nu doar vazul ne va fi rasfatat de multitudinea de flori din balcon ci si mirosul.

Articolul a fost scris pe baza cartii Flori cu bulbi publicata de Editura Casa.

B-dul Decebal nr. 2, bl. C53 ap. 12 Oradea, Romania
Tel: + 40 359 464 363
Fax: + 40 359 800 941
e-mail: [email protected]
www.edituracasa.ro

13584-flori-cu-bulbi-kicsi-nyomdai.jpg

Articole similare

Cum sa inmultesti muschiul de copac?

Elena Turcu

Secretele unui gazon frumos si sanatos

casamea.ro

Lobelia

RL online

Lasă un comentariu