Image default
LifeStyle

Cresterea unui bonsai in locuinta iti poate schimba viata!

Bonsaiul este mult mai mult decat ce pare la prima vedere. Daca intrebi japonezii, cei care au perfectionat arta de a creste bonsaiul, vei descoperi o filosofie fascinanta care merge mana in mana cu alte concepte legate de locuinta, cum ar fi arta feng-shui. Acestia pun mare pret pe acest copac in miniatura si sustin cu tarie ca ingrijirea unui bonsai poate sa iti schimbe viata.

Arta bonsai se concentreaza asupra cresterii unui singur copac intr-un ghiveci, intr-o forma de minimalism al gradinaritului. Prin aceasta tehnica, orice arbore poate fi crescut in miniatura, in locuinta oricui. Planta in miniatura este la fel de longeviva ca un arbore din natura, cel mai vechi bonsai avand o varsta de circa 8 secole.

Bonsaiul te invata sa fii mai calm

Conectarea constienta cu natura este ceea ce multi ganditori sustin ca fiind un remediu pentru abordarea superficiala si viteza vietii cotidiene moderne. Ingrijirea plantelor, care urmeaza fara graba ritmul echilibrat al naturii, este o considerata o adevarata terapie impotriva stressului, aceasta boala modern acare ne afecteaza in permanenta la nivel subconstient.

Bonsaiul introduce energia spirituala in locuinta

Aceasta planta aduce in casa elemene esentiale ca pamantul si lemnul, doua dintre elementele feng-shui care reprezinta viata intr-o casa, imbunatatind aportul de energie pozitiva. Modul in care bonsaii sunt invatati sa creasca tin de echilibrul naturii. Si da, bonsaii sunt „invatati” sa de dezvolte in forma lor miniaturala, ei neurmand o forma normala de crestere.

O forma de arta vie, intr-o continua evolutie

Fata de alte plante de apartament, bonsaiul este o oglinda a trecerii timpului, reactionand la fiecare schimbare de sezon ca orice arbore: va inmuguri sau chiar inflori primavara (in functie de specie), va avea un frunzis bogat vara, uneori poate fi multicolor toamna, iar in timpul ierni isi va pierde frunzele pentru a se regenera la urmatorul ciclu anual.

Bonsaiul va reactiona la mediul in care este crescut, la conditiile de lumina, la compozitia aerului si, in plus, la gandurile si sentimentele celui care o ingrijeste.

Un hobby extraordinar pentru locuitorii junglei urbane

Bonsaiul este, redus la o forma simpla, propriul tau copac pe care il poti avea chiar si in mijlocul oraselor incarcate de beton. Locuirea in orasele cu densitate mare, spun psihologii, poate duce la sentimente de singuratate si alienare, iar cresterea unui bonsai poate sa ajute, subtil, in echilibrarea acestor dimensiuni negative ale vietii moderne.

Un bonsai presupune un angajament pe viata

Aceasta planta cu valente spirituale poate avea o viata care depaseste cu mult speranta de viata a unui om, daca este ingrijita corect, bineinteles. In familiile japoneze, bonsaii sunt considerati adevarati membri ai familiei, fiind daruiti sub forma unui cadou de pret, de la generatie la generatie. Ei pot reprezenta, astfel, o amintire vie a celor care ne-au marcat existenta.

Sursa foto: www.houzz.com

Sursa foto: www.cunoastelumea.ro

Articole similare

Bucataria Turceasca – In Top 3 Mondial

Laura Ilica

Bucataria austriaca – delicioasa si diversificata

Elena Virlan

Cum se curata jaluzelele

Elena Virlan

Lasă un comentariu