Image default
Amenajari apartamente Amenajari Interioare

Creeaza un dormitor vintage in 5 pasi

Inca de la inceput trebuie sa retii cele mai importante trei elemente care definesc stilul vintage: culori pastelate, imprimeuri delicate si materiale cu texturi bogate (crosetate, brodate).

1. Stilul vintage presupune etalarea bijuteriilor, fiind romantic si feminin, in mare parte. De aceea, poti crea, cu ajutorul unui sablon cu model floral, un „focus point” pe unul dintre peretii dormitorului. Alege o vopsea alba si preseaza usor sablonul pentru a obtine un look difuz, aproape sters, care sa iti dea impresia ca ani buni au trecut peste el. Pentru a completa decorul, mai ai nevoie de cateva agatatori decorative pe care le poti gasi la magazinele de bricolaj/home&deco. Opteaza pentru culori neutre de bronz, auriu sau chiar alb.

2. Patul, la fel si tablia acestuia, reprezinta piesa centrala din orice dormitor, iar stilul vintage necesita un design sofisticat. O modalitate simpla prin care poti obtine o tablie vintage este aceea de a apela la tapet. Un model cu imprimeuri florale este perfect pentru ceea ce iti doresti. Decupeaza o bucata de tapet de forma tabliei si, cu ajutorul unui adeziv special, lipeste-o cu grija. Instantaneu, dormitorul isi va schimba infatisarea.

3. Si pentru ca tot vorbeam de materiale delicate, ferestrele au nevoie de perdele usoare, diafane prin care lumina sa patrunda cu moderatie.

4. O consola in stil victorian este, de asemenea, un „must”. Pentru a nu investi multi bani, cel mai bine este sa reconditionezi o astfel de piesa. O vizita la targurile de antichitati si un strat de vopsea alba vor solutiona problema. Daca design-ul consolei este mult prea simplu, schimba-i manerele cu modele sofisticate, feminine, cu rol decorativ.

5. In ceea ce priveste pardoseala, stilul vintage presupune finisaje din lemn. Mai mult, lemnul (parchetul) trebuie sa fie de culoare alba, eventual sablat pentru a ii da acel „aer” antichizat, shabby-chic. Apoi, parchetul poate fi „imbracat” intr-un covor in culori pastelate (bej, grej) care sa se „contopeasca ” cu pardoseala.

Articole similare

Accente de culoare intr-un apartament guvernat de culori temperate

Elena Virlan

Colectii noi, idei noi

Luana Ibacka

Senzorul pentru plante Parrot Flower Power, acum si cu aplicatie pentru Android

casamea.ro

Lasă un comentariu