Image default
Legislatie Solutii Constructive

Credite pentru constructii in regie proprie

Beneficiarul trebuie sa decida, inainte de a depune dosarul la banca, daca locuinta va fi construita contractand o firma de constructii sau in regie proprie.
Nu orice banca va fi dispusa sa acorde credit pentru construire in regie proprie, pentru ca majoritatea acestora solicita in mod expres contactatarea unei firme de constructii. De aceea, conditia de baza pentru acordarea creditului este ca solicitantul sa angajeze un diriginte de santier.
Pentru a putea obtine preaprobarea, este necesar, in prima faza, ca solicitantul sa depuna cateva documente, precum actul sau de identitate si cel al partenerului de viata, o copie dupa factura de utilitati de la adresa actuala, documente care sa ateste veniturile, fisa fiscala cu veniturile inregistrate in ultimul an fiscal. Dupa depunerea acestor documente, impreuna cu cererea de credit, solicitantul va cunoaste valoarea maxima a creditului de care poate dispune.
Odata depasit acest pas, solicitantul va merge mai departe si va adauga la dosarul de credit documentele de proprietate asupra terenului, planul casei, autorizatiile necesare construirii si proiectul tehnic la constructiei (memoriul tehnic).
Dupa ce va obtine aprobarea, clientul bancii va putea intra in posesia sumei prin virament bancar direct catre furnizorii de materiale, pe baza documentelor justificative (facturi fiscale cu plata la termen). Platile se vor face in transe intr-un interval de timp de pana la maximum 18 luni. Trebuie cunoscut faptul ca o parte din credit va putea fi utilizata cash de catre imprumutat, urmand ca ulterior acesta sa prezinte bancii, intr-un termen stabilit cu banca, documente justificative pentru suma utilizata cash.

Garantiile solicitate de banca sunt de regula imobilul (teren+constructie) care face obiectul finantarii si politele de asigurare (viata si a imobilului).

 

Articole similare

Avantajele acoperisului ceramic TONDACH

Ion Diamandi

Primul complex rezidențial din București doar pentru chiriași

casamea.ro

Cum funcţionează o casă cu depozit pasiv anual de căldură

Elena Virlan

Lasă un comentariu