Image default
Amenajari case Amenajari Interioare

Crazy House

Desigur, v-ati obisnuit cu case atipice, care, prin arhitectura lor revolutionara, ies din tiparele obisnuite. Iata un exemplu de casa care pare sa depaseasca orice imaginatie.

Hang Nga House, cunoscuta mai ales cu numele de Crazy House, se afla in Dalat, Vietnam. Numele de „Hang Nga” vine de la numele arhitectei care a proiectat-o. Casa a fost construita in 1990 si functioneaza ca restaurant si receptie pentru un hotel adiacent. De departe, este considerata una dintre cele mai bizare cladiri din lume.

Citeste si: Cele mai bizare case din lume

Unicitatea sa este data nu doar de forma si aspectul exterior (un copac gigantic si infricosator), ci si de compartimentarea si estetica interiorului. Ciuperci, panze de paianjen si radacini de copaci sunt sculptate in forma lor organica. Toate acestea te indroduc imaginar in basmele pentru copii.

Citeste si: Cele mai bizare 5 case din lume

Arhitectura casei a fost inspirata din mediul natural din Da Lat si din creatiile lui Gaudi. Interiorul casei este un adevarat labirint, cu multe spatii inguste (ca niste alei) si scari care duc catre camere tematice si terase mici.

Articole similare

Lemn natur şi accente tonice

casamea.ro

Cum sa amenajezi o bucatarie luxoasa in stil art deco

Ana Mincu

Casa rurala cu aer vintage

Elena Virlan

Lasă un comentariu