Image default
LifeStyle Retete

Cozonacel “plin de el”

Ingrediente:

– faina “000”  1 kg
– zahar          0.3 kg
– drojdie         25 g
– margarina    150 g
– lapte             0,5 l
– oua               2
– arome           1 lamaie, vanilie, scortisoara
– umplutura     rahat, cacao, nuca prajita, stafide
– putina sare

Zaharul de dizolva in laptele caldut, se adauga ouale, sarea, drojdia si aromele. Aceste ingrediente se adauga peste faina si se incorporeaza putin cate putin.

Se framanta bine 20 min dupa care se adauga margarina care se incorporeaza usor.

Se lasa la dospit 20 min.

Se divizeaza aluatul la gramajul dorit si pe pune umplutura: rahat, nuca stafide. Cacao se amesteca in aluat. Prin dospire capata volum si se apropie de forma dorita.

Urmeaza dospirea finala(45-60 min) intr-un loc in care sa nu fie curent. Coacerea se face la 175 C.

 Pofta buna!

sursa: bunatarie.ro

 

Articole similare

JUMPTHEGAP: Puterea designului de a face diferența

Ion Diamandi

Embrace the surreal: noi tendințe și inspirație à la Maison&Objet

casamea.ro

Horoscopul saptamanii 8- 14 decembrie

Dani Belea

Lasă un comentariu