Image default
LifeStyle Retete

Cozonac cu nuca

Ingrediente:

1 kg de faina

0,250 g zahar tos

0,400 ml de lapte

0,080 g drojdie

6 oua

0,200 ml ulei

O  lingura de sare

Esenta de rom, vanilie, razatura de lamaie si portocala.

Se amesteca drojdia impreuna cu 0,100 ml lapte cald si 0,100 g de faina, se face maia si se pune la dospit.

Intr-un vas se pune faina, care se amesteca cu maiaua. Se iau 3 oua intregi si 3 galbenusuri si se amesteca cu zaharul, laptele, sarea si esentele, se incalzesc pe foc si se rastoarna peste compozitia respectiva. Se amesteca bine pana cand coca incepe sa se desprinda de pe mana. Din acest moment se pune ulei, putin cate putin. Se da la cald pana creste.

Se pregatesc doua forme, care se ung cu margarina. Se imparte coca in doua, se umple cu diverse umpluturi, cum ar fi nuca si stafide (sau rahat si mac). Se introduce la cuptor si se lasa timp de 50 de minute la 160 – 170 de grade.

Reteta oferita de Cofetaria Capsa.

Articole similare

Bun pentru iarna: umidificator fara electricitate

RL online

Broasca testoasa castiga intotdeauna

revista Domus Util

TARGUL DE TURISM AL ROMANIEI

comunicat de presa

Lasă un comentariu