Image default
LifeStyle Retete

Cozonac cu fulgi de ciocolata

Chiar daca prajiturile si multe alte bunatati exotice ne fac cu ochiul, sarbatoarea Pastelui pare sa nu aiba acelasi farmec fara traditionalul cozonac. Persoanele mai nonconformiste pot alege o varianta de cozonac mai moderna, dar la fel de delicioasa.

Ingrediente:

• 210 ml lapte

• 2 linguri de drojdie uscata

• 50 g zahar

• 1 ou

• 70 g unt

• 400 g faina

• 1 lingurita de sare

Mod de preparare:

– Amestecam drojdia cu 50 ml lapte si trei linguri cu faina si lasam compozitia sa creasca la cald pana isi dubleaza volumul.

– Laptele il fierbem impreuna cu zaharul si amestecam pana se dizolva.

– Galbenusurile le frecam cu praful de sare.

– Punem faina intr-un vas si turnam pe rand, amestecand: drojdia, galbenusurile, laptele impreuna cu zaharul topit si untul. Framantam bine (aproximativ 15 minute) pana obtinem un aluat omogen, consistent si elastic.

– Intindem aluatul si presaram peste tot fulgi de ciocolata.

– Rulam apoi aluatul si il taiem in 10 bucati.

– Intr-o tava termorezistenta rotunda punem cele 10 bucati si acoperim cu un prosop de bucatarie pentru o ora.

– Cand aluatul a crescut, introducem tava la cuptor pentru aproximativ 20-25 minute.

Reteta oferita de: www.mancareadeacasa.ro

Tel.: 0756.66.88.88

 

 

Articole similare

Horațiu Mălăele, Bogdan Mălăele și Radu Captari, o nouă doză de râs

comunicat de presa

Cum obtinem si mentinem starea de bine? – Perspectiva psihologica a Fericirii in atelierul sustinut de Prof. Univ. Dr. Daniel David

casamea.ro

Petuniile, delicatele flori ale lunii mai

Elena Virlan

Lasă un comentariu