Image default
LifeStyle Retete

Cozonac cu branza dulce

Ingrediente:

600 gr. faina;
120 gr. untura de porc;
4 linguri zahar;
2 oua;
un varf de cutit sare;
coaja de lamaie;
25 gr drojdie;
150 ml lapte;
un galbenus de ou pentru uns.

Mod de preparare aluat:

Untura se freaca cu faina, se pun ouale, sarea, zaharul, coaja de lamaie si drojdia dizolvata in laptele caldut.  Dupa ce s-a odihnit compozitia, aceasta se toarna peste faina.
Se framanta un aluat potrivit de tare care se mai lasa alte 30 minute deoparte.

Ingrediente pentru umplutura:

800 gr branza dulce scursa;
100 gr unt;
200 gr zahar
zeama de la o lamaie;
3 lingurig gris;
2 oua;
100 gr stafide;
1 varf de cutit sare;
2 plicuri zahar vanilat;
coaja confiata de portocala;

Se framanta branza cu untul moale-nesarat pana se formeaza o pasta fina dupa care se adauga si restul de ingrediente.
Se imparte aluatul in trei si se intinde pe rand cate o foaie se pune umplutura si se ruleaza.

Fiecare rulou se unge cu galbenus amestecat cu lapte si se coc la foc mediu.

Reteta propusa de Maciuca Iuliana

Articole similare

Panasonic VIERA TX-P42V10E castiga premiul EISA la categoria “televizoare cu plasma”

comunicat de presa

Surprinde-l pe Mos Craciun cu un tort de ciocolata si alune

Ana-Maria Oancea

Dansul relaţiilor

comunicat de presa

Lasă un comentariu